RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helsetilsynet: – Klinikk brøt loven da kvinne døde

Helsetilsynet konkluderer med at klinikken Kolibri Medical og den ansvarlige kirurgen brøt loven da en kvinne døde av blødninger etter en ryggoperasjon i 2013.

Kvinnen døde etter det fagfolk omtaler som en rutineoperasjon for prolaps i ryggen. Helsetilsynet skriver i sin rapport at helselovgivingen er brutt på tre punkter, men klandrer ikke kirurgen for dødsfallet, skriver Stavanger Aftenblad.

– Utredningen av pasienten var mangelfull og ikke i tråd med god praksis. Avviket er så stort at Helsetilsynet vurderer det som uforsvarlig. Helsetilsynet mener imidlertid at dette ikke hadde noen betydning for det videre forløpet i saken, heter det i rapporten.

Tilsynet konkluderer også med at informasjonen til pasienten ikke var god nok, og at det ikke var gjort noen konkret vurdering av risiko for alvorlige akutte komplikasjoner etter denne typen operasjoner. Selve operasjonen ble likevel gjennomført på en forsvarlig måte, og tilsynet mener komplikasjonene som oppsto, ble håndtert forsvarlig i dette konkrete tilfellet.

– Vi ser svært alvorlig på dette og har gjort alt i vår makt for å forbedre prosedyrer og rutiner i henhold til gjeldende lovverk, skriver Elisabeth Stråtveit Vistnes, som nylig overtok som daglig leder i Kolibri Medical, i en epost til avisen.

Politiet etterforsket dødsfallet, men henla saken etter bevisets stilling. Enkemannen er tilkjent erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere