Gå til sidens hovedinnhold

Helsetilsynet: Fødende kvinner fikk hjelp for sent

Helsetilsynet mener tre kvinner fikk hjelp for sent da livmoren revnet under fødselen. Ett av barna døde, og i en av sakene har en jordmor fått advarsel.

– Ingen av pasientene fikk nødvendig behandling på riktig tidspunkt, sier seniorrådgiver Lars Thomas Johansen i Statens helsetilsyn til VG ifølge NTB:

Helsetilsynet har omtalt de tre sakene i sin årlige tilsynsrapport, og konklusjonen er at ingen av dem fikk hjelp i tide. Alle sakene ble behandlet av Helsetilsynet i fjor, men to av dem er fortsatt under behandling.

Hendelsene skjedde ved Nordlandssykehuset, Akershus universitetssykehus og på Drammen sykehus. Det er en jordmor ved kvinneklinikken i Drammen som har fått advarsel. Helsetilsynet mener hun tilkalte lege altfor sent da babyen viste alvorlige tegn på stress.

Helseforetaket slipper imidlertid reaksjon fra Helsetilsynet ettersom de hadde gode nok rutiner for denne type risikofødsler. Problemet var at jordmoren ikke fulgte dem, skriver avisen.

Alle fødslene gjaldt kvinner som tidligere hadde tatt keisersnitt og som derfor har større risiko for at livmoren kan revne ved senere vaginal fødsel. (NTB)

Kommentarer til denne saken