RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet (Oslo universitetssykehus, Riksho)

Helsetilsynet: Lovbrudd åtte av ti ganger

Sist oppdatert:
Norske helse- og sosialinstitusjoner kontrollert 1606 ganger siden 2005.

- De fleste lovbruddene vi avdekker er temmelig alvorlige. I verste fall kan det gå ut over liv og helse, sier fungerende leder Geir Sverre Braut i Helsetilsynet til NRK.

Hedmark og Østfold er de absolutte verstingene på listen. Her fant tilsynet lovbrudd ved nesten hvert eneste besøk, men i samtlige fylker i landet avdekkes feil ved langt over halvparten av kontrollene.

Hvert eneste år gjennomfører Helsetilsynet mer enn 330 varslede kontrollbesøk ved norske helseinstitusjoner. Til tross for at kontrollene er varslet på forhånd, er antall lovbrudd som avdekkes stort.

Etter Hedmark og Østfold følger Rogaland og Møre og Romsdal med lovbrudd i opp mot 90 prosent av kontrollene, mens Hordaland og Sogn og Fjordane kommer «best» ut, med 66 prosent. Det viser tall som NRK har samlet inn.

Helsetilsynet sier at de bevisst leter etter områder der de mistenker lovbrudd når de skal gjennomføre kontrollbesøkene sine, men avviser at resten av Helse- og Sosial-Norge dermed kan friskmeldes.

- Det er ingen grunn til å tro at det bare er solskinn i de områdene vi ikke har kontrollert, sier Braut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere