*Nettavisen* Nyheter.

Helsetilsynet refser Forsvaret i ny rapport

Oslo (NTB): Forsvaret mangler et etablert system for å sikre og lagre helseopplysninger om utenlandssoldater, ifølge en ny rapport fra Helsetilsynet. Opplysningene er heller ikke sikret mot uvedkommende.

Helsetilsynet har ført tilsyn med Forsvarets styring med dokumentasjon av helsehjelp gitt til norsk personell i utenlandsoperasjoner fra 2. juli til 26. oktober i år.

Tilsynet har avdekket vesentlige mangler og at håndteringen av helseopplysninger er preget av uklar fordeling av ansvar, oppgaver og myndighet. Helsetilsynet trekker fram tre viktige avvik.

Forsvaret har ikke tilrettelagt for at nødvendige og relevante opplysninger om helsehjelp gitt under utenlandsoperasjoner fortløpende dokumenteres i journalen.

Dessuten finnes det ikke etablerte løsninger for sikker oppbevaring og lagring av helseopplysninger under utenlandsoperasjoner. Soldatenes helseopplysninger er heller ikke beskyttet mot at uvedkommende får adgang eller kjennskap til opplysningene, ifølge rapporten.

Det er dessuten ikke etablert ordninger for oppfølging av meldte feil og uønskede hendelser, ifølge Helsetilsynet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.