RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helsprø Wii-fest

Sist oppdatert:
«Wario Ware Smooth Moves» er en hit i festlige lag.

(Spillmagasinet): «Wario Ware»-serien begynte på GBA og dukket deretter opp på GameCube og DS. Spillene kombinerer stilig grafikk og en syk historie med en hel haug ekstremt korte småspill som både er helsprø og banale. Du får beskjed om hva du skal gjøre før spillet starter («Skyt!», «Bak!», «Kast!», også videre) og som oftest trenger du bare å trykke på en knapp, pil ned eller lignende.

Mer av det samme - heldigvis

Seriens første Wii-spill heter «Wario Ware Smooth Moves» og er skodd over samme leste som de andre spillene. «Smooth Moves» inneholder 200 splitter nye småspill, i tillegg til et par større bonusspill og en flerspillermodus, og alle benytter Wii-kontrollen på en kreativ måte.

Du skal blant annet rotere kontrollen for å grille kjøtt, danse ved og bevege kontrollen slik spillet sier, løfte vekter, rocke med rockering, vaske kurumper og mye mer. Småspillene er varierte og de aller fleste er kjempemorsomme, både for de som spiller og de som ser på.

Noen av bevegelsene du må utføre er alt annet enn normale, for å si det sånn. Hvis du spiller alene bør du dra for gardinene og/eller lukke døra.

Litt for lett

Dessverre har du sett alle småspillene nesten før du har begynt. De aller fleste er lette og du er ferdig med «Smooth Moves» sin enspillerdel på fire-fem timer.

Hvis du er ute etter en langvarig enspilleropplevelse bør du med andre ord lete andre steder. Riktignok kan du leke deg med bonusspillene og spille småspillene om igjen, men de tåler ikke veldig mange repetisjoner og du går fort lei når du spiller alene.

Et annet problem er at noen av småspillene ikke er veldig intuitive, litt for ofte blir du stående å lure på hvilken bevegelse spillet vil du skal utføre. I tillegg sliter «Smooth Moves» med et par små tekniske problemer, blant annet fortsetter spillet selvom fjernkontrollen er utenfor rekkevidde (og spillet slutter å reagere).

Flerspillermodusen varer evig

Flerspillermodusen varer heldigvis mye, mye lenger enn en kveld. Spillet byr på en del ulike flerspillerspill som låses opp etterhvert som du jobber deg gjennom enspillerdelen, og du kan se frem til utrolig mye moro.

Det vil si, forutsatt at vennene dine ikke er redde for å drite seg ut og er glade i å vente. Du kan nemlig bare spille en om gangen.

Jo flere vi er sammen

Hvis du er ute etter en minispillsamling og har planer om å spille alene, bør du først ta en titt på «Rayman Raving Rabbids». Begge spillene er kjempemorsomme, men «Rayman» varer mye lengre.

Er du derimot ute etter et flerspillerspill, er det litt hipp som happ hvilket av de to du velger. De er begge rasende festlige og den eneste fordelen med «Raving Rabbids» er at enkelte av småspillene kan spilles av flere samtidig.

Kommentarfeltet er tatt bort på grunn av dårlig oppførsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere