RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helt åpent om euro-renten

Sist oppdatert:
Sentralbanksjefen snakket for første gang siden børsuroen startet.
I sin første offentlige opptreden siden børsuroen satte i gang, holdt presidenten for Den europeiske sentralbanken, Jean-Claude Trichet, muligheten åpen for å sette renten opp ved neste rentemøte i september.

Men samtidig utelukker ikke sentralbanksjefen at banken kan la renten ligge i ro, selv om de varslet et rentehopp etter sist rentemøte.

Varslet renteøkning

Siden Trichet overtok styringen av Den europeiske sentralbanken i november 2003, har bankens rentebeslutninger nærmest vært forutbestemt og i starten av august virket en ny kvart prosent økning som sikker.

- Det jeg sa 2. august var før markedsturbulensen. Neste vurdering er 6. september og da må vi vurdere alle elementer av økonomien, risikoen og hvilke skritt vi skal ta på det tidspunktet, sa han til fremmøtte journalister, ifølge The Independent.

Sprøyter penger inn i markedet

Men ifølge Financial Times priser nå markedet sjansen for et rentehopp lavere enn tidligere og Trichets kommentarer reflekterer sentralbankens tro på at omfanget av de siste ukers uro på Europas børser rettferdiggjør å gå bort fra sin vanlige forutsigbarhet.

Etter at markedsuroen satte seg på europeiske børser i månedsskiftet juli/august, har Trichet og hans kolleger bladd opp milliarder av euro for å skape likviditet i pengemarkedet. Mandag varslet han nok en innsprøyting, for å normalisere forholdene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere