RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DUST ELLER DRITKUL? 80-tallsslageren heldressen er tilbake i ny drakt, og LXUS har testet dem for deg.
DUST ELLER DRITKUL? 80-tallsslageren heldressen er tilbake i ny drakt, og LXUS har testet dem for deg. (Björn Audunn Blöndal)

Helt dust i heldress?

Sist oppdatert:
Tusenvis av barnehagebarn kan da ikke ta feil...

(LXUS.no) - Kanskje vi skal ta et bilde av deg i barnebakken også? Det er kult å se deg ved siden av de andre som har heldress her, roper Trond Solli fra den andre siden av stolheisen til kompisen Vegard Djuve.

Siden den fikk en brå død sammen med monoskiene på slutten av 80-tallet, har heldressen stort sett vært forbeholdt barnehagebarn. Men i år er den tilbake i skibakkene for fulle mugger, og selv de proffeste freeride-kjørerne har sett gleden og nytten i en heldress.

TØFF I TURKIS: Testens kvinnelige skikjører følte seg veldig kul og proff i heldressen fra Norrøna - helt til hun tryna midt i bakken.

LES OGSÅ:

Guide til vårens skomote
Syv plagg alle menn bør eie
Fjong til fjells

Men hvordan er det egentlig for vanlige hobby-kjørere å kaste seg ut i løypene i heldress i knallfarge? Føler man seg bare dust eller helt konge?

Det ville vi i LXUS-redaksjonen finne svaret på, og derfor har vi testet freeride-dressen Lofoten fra Norrøna på en mannlig og en kvinnelig skikjører. Begge har godt over middels skierfaring, og både komfort og dusthetsfaktor ble tatt med i vurderingen.

Varm og behagelig

- Dressen sitter godt da, sier Vegard Djuve. Jeg har forholdsvis god bevegelighet, men jeg kjenner at den lugger litt over låra i de aller dypeste svingene. Den er i det minste god og varm.

Vegard skilte seg soleklart ut fra resten av kameratgjengen på Gaustadblikk i sin knallgule heldress. På Skeikampen gikk det i turkis fra topp til tå for den kvinnelige testeren, som virkelig fikk erfare viktigheten av riktig skibekledning.

- Jeg følte meg sinnsykt proff og kul da jeg fikk den på meg. Den var tøff, behagelig og teknisk god. En heldress i knallfarge krever litt «attitude», så jeg merket at jeg rettet meg litt opp i ryggen i heiskøen og fortalte noen røverhistorier fra skiboms-dagene i Chamonix. Det fungerte finfint helt til jeg skulle sette utfor, erindrer hun.

I flatt lys og med duggete slalåmbriller nytter det ikke å briefe. I andre sving gikk det fryktelig galt da hun og heldressen kjørte rett på en stygg blanding av et hopp og en grop og svevde gjennom luften.

- Jeg fløy som en turkis flaggermus gjennom luften og mistet skiene før jeg landet på trynet rett under stolheisen. Jeg fikk en real blåveis og trodde jeg hadde knust hvert ben i kroppen. Da følte jeg meg rimelig dust.

GUL TORNADO: - Klarer man ikke å se dreven ut i bakken, blir det bare for dumt, sier den mannlige testeren.

Ingen varmelekkasje

- Men da jeg fikk reist meg igjen, oppdaget jeg til min store glede at jeg fortsatt var varm og snefri under dressen. Det hadde aldri skjedd med todelt skibekledning i dette tilfellet. Men man bør være langt over gjennomsnittlig god på ski for ikke å føle seg som en danske i dette plagget.

Det er Vegard enig i.

- Det største problemet med denne dressen er at jeg bør helst være sjukt god på ski for å ha den på. Klarer man ikke å se dreven ut i bakken, blir det bare for dumt, sier testeren. Vegard legger til at han ikke føler seg dust i dressen selv om det knapt finnes gulere plagg på Gaustablikk denne helgen. Dress er bare digg.

Dommen fra testerne er soleklar. Barnehagebarn har det godt der de er tyllet inn i dress fra topp til tå. Kalde snøfnugg har ikke en sjans til å snike seg inn mellom bukseliningen, uansett hvor dyp og deilig nysnøen skulle være. I ruskevær er den også genial, og den ruler på afterski med overdelen brettet ned og knyttet rundt hoftene

Og med den rette innstillingen blir man faktisk helt kul i heldress...

(LXUS testet dressene Lofoten Gore-Tex ProShell fra Norrøna. Pris: 7999 kroner.)

Har du et tips til LXUS? Send det hit!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere