RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Hund sjekking
Hund sjekking Foto: Fred Goldstein

Helt enkelt sjekketriks

Sist oppdatert:
Glem de rosende omtalene, sier psykolog.

(SIDE2:) Om du treffer noen liker og gjerne vil bli bedre kjent med, er det et arsenal av såkalte åpningsreplikker man kan bruke. De fleste havner mer i klisjeene enn både de og den de vil snakke med liker.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det er ikke enkelt å åpne en samtale.

Bortkastet tid
Nå gir psykolog Petra Boynton ved University College London. Hun sier at det stort sett er helt bortkastet å bruke tid på å finne fram en snedig replikk for å åpne samtalen.

LES OGSÅ:Sjekketriks fra denne mannen?

- Si bare hei, og spør kanskje hvordan har du det, er hennes råd ifølge The Daily Mail.

Ifølge Boynton finnes det lite forskning på sjekking. Og de fleste bøker som er på markedet bygger ikke på nøye undersøkelser.

Dårlig på kroppsspråk
Boynton sier at det for eksempel ikke finnes noen bevis for at det fungerer for kvinner å snakke mindre om det de har oppnådd, eller at det fungerer best om mannen får introdusere seg først.

Psykologen, som også skriver en samlivsspalte, sier også at de fleste av oss er ganske dårlige på å lese kroppsspråk om ikke vi er særdeles tydelige.

Det hjelper heller ikke å studere en persons kroppsspråk fra sidelinjen. Det er en fare for at personen har beveget seg videre før du har fått satt inn støtet.

- De fleste sjekkereplikker virker ganske tvunget. Folk flest ønsker bare at noen skal komme opp til dem og si hei, sier Boynton.

Har du levert noen sjekkereplikker som ikke har fungert? Eller opplevd å bli sjekket opp på klosset måte, fortell gjerne din historie her. Eller kommenter i feltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere