RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helt greit på Sykehuset

Sist oppdatert:
TV3s nye dokumentarserie har mye menneskelig å by på, men lite nytt.

(SIDE2:)Sykehuset - TV3. Mandager-torsdager 20.00. Premiere 25. februar.

TV3s nye dokumentarserie «Sykehuset» skal gå mandag til torsdag på kanalen.

Lite nytt
Serien gir et innblikk i hverdagen til de ansatte på Akershus Universitetssykehus, og vi møter alt fra matkokker og ambulansesjåfører til jordmødre og kirurger.

Etter å ha sett de to første episodene er det første som slår meg at denne serien representerer lite nytt. Dette har vi sett før både i NRKs jordmor-TV og andre sykehusserier. Det er ikke dermed sagt at det er uinteressant.

En rekke sympatiske ansatte gir TV-seerne et godt innblikk i hverdagen på sykehuset.

Det er forfriskende å høre overlege Halvor innrømme at det kan inntreffe «en kontrollert grad av panikk» når han står overfor vanskelige operasjoner. Samtidig er sykepleier Fredrik flink til å forklare hvordan han jobber.

Sykepleieren Pia står for litt klassisk legeromansetakter i første episode. Men det er ikke det mest interessante ved serien. Da er det mer spennende å se hvordan hun hjelper en kvinne med kols til å puste i et livstruende øyeblikk.

Drar ut
At serien skal gå hver dag unntatt fredager gjør imidlertid at det skjer lite i hver episode. Det virker som om TV3 satser på å hale ut tida og få folk til å henge seg på. Etter å ha sett to episoder er det klart for meg at jeg kan godt kan gå glipp av et par episoder hver uke uten at det gjør noe.

Dokumentarskaperne skal ha ros for at det her er de ansatte på sykehuset som er helt fokus her. Pasientene er bare som statister å regne. Det hele er gjort respektfullt og skikkelig - med unntak av et tidvis litt vel dramatisk musikkspor.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere