Gå til sidens hovedinnhold

– Helt magisk!

15. nyttårsaften på rad inviterte Korsvoll IL til vardetenning. – Helt magisk å se det ene fakkeltoget etter det andre som kommer mot Tyskertoppen, sier Roar Grønvold.

KORSVOLL: – Dette har blitt en tradisjon her på Korsvoll på nyttårsaften. Vi er seks - åtte personer som bygger varden på Tyskertoppen i romjula.Stokkene får vi fra Bymiljøetaten i Oslo kommune, kan Roar Grønvold fortelle til avisen.

Grønvold kan videre fortelle at det er 15 år på rad at det arrangeres vardetenning på Tyskertoppen på nyttårsaften.

Fem ulike fakkeltog

– Selve byggingen tar rundt tre timer - inkludert kaffepauser. Det er fem ulike fakkeltog som har utgangspunkt fra forskjellige steder her på Korsvoll. Det er helt magisk å stå ute på Tyskertoppen å se det ene fakkeltoget etter det andre som kommer mot toppen, sier Grønvold.

LES OGSÅ: ENDELIG PÅ TYSKERTOPPEN

350 personer deltok

I går - nyttårsaften 2013 - deltok rundt 350 personer i fakkeltoget med samlingen på Tyskertoppen.

– Da alle var kommet frem ble det holdt tale av Kristian Larsen, elev i sjetteklasse fra Korsvoll skole. Det var en flott tale. Deretter sang vi "Deilig er jorden" som allsang, før varden ble tent, forteller Grønvold.

I løpet av andre verdenskrig - under okkupasjonen - bygde tyskerne en rekke militære anlegg, og som det også finnes spor etter på Tyskertoppen. Blant annet hadde tyskerne installert luftvernstilling der på plassen fra 1943 til 1945.