*Nettavisen* Nyheter.

Helt OK med krig

Leser du på pakningen til «Stronghold 2» kan det være en viss fare for at du må kvele et gjesp. Bygge slott, noen kriger¿ jaja, sett det før.

15.06.05 14:24

«Stronghold 2» ligner nok mye på spill som har blitt gitt ut før, men det unike her er at der du i andre spill bygger opp en by, eller en hær – bygger du her¿ vel, din festning (stronghold). Der du skal forsvare deg mot de andre fælingene.

Du må også ta hensyn til micro-management inne i festningen. Skal du plassere ting innenfor eller utenfor murene? Tro meg, det har mye å si når angriperne kommer og tramper over åkrene dine og folkene innenfor sulter.

Grafikkmessig er «Stronghold 2» så vidt over middels. Animasjonene er svake, men det ser relativt pent ut. Problemet er kuttsekvensene som er dårlig laget, spesielt «skuespillerne» de har brukt¿ Det funker ikke helt. Historien kan også være en del av problemet. Det er litt for enkelt, lett og platt.

Spillet har et element av genialitet i seg, men potensialet er ikke brukt. Du må laste ned et par patcher for å få den riktige spillopplevelsen, og enkelte designelementer i spillets struktur er bare, vel, feil. Slik som at dine soldater gjerne klatrer ned stigene som fienden har satt opp mot dine murer for å angripe fienden, eller når du ikke skjønner hvorfor dine velfødde, velunderholdte underståtter er sure. Den kunstige intelligensen har ikke vært så svak på mange år i et slikt strategispill.

Hvis du likte «Stronghold 1» så vil du sannsynligvis like dette, men for alle andre finnes det så uendelig mange andre muligheter. Kanskje nummer 3 får rettet de siste feilene og bli et godt spill? Hvem vet, mennesket har gått på månen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.