*Nettavisen* Nyheter.

Helt på bærtur?

Slik gjør du det beste ut av sesongens deilige jordbær.

(LXUS.no) Sommeren er høysesong for smaksrike, norske jordbær, men selv en god ting kan spises for ofte. Så hva med å drikke dem heller?

Om du tror strawberry daiquiri er den eneste måten å gjøre det på, tar du feil - i hvert fall ifølge Grims Grenkas mixolog og LXUS' drinkekspert Elias Gonzalez.

LES OGSÅ:
Gourmet-øl for kresne ganer
Bakrus-kuren som fungerer
Maten vi elsker å hate

Denne ukens LXUS-drink er Strawberry Caipiroska, og Elias gir deg her sin hemmelige oppskrift - akkurat som han gjør med en ny, deilig drink hver fredag på LXUS.

- Dette er en av bestselgerne fra Fifteen Restaurant Ltd. i London, forteller Elias, som selv har jobbet på Jamie Olivers populære spisested.

- Den smaker som jordbær-panacotta med alkohol!

Så hva venter du egentlig på? Bli med på bærtur!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Horni

Slik lager du Strawberry Caipiroska:

2 cl førsteklasses vodka
1 cl ferskpresset limejuice (saften av en kvart lime)
2 skjeer vaniljesukker (se oppskrift nedenfor)
4 cl jordbærpuré (4-5 store jordbær)

Ha alle ingrediensene i et whiskyglass med knust is og rør rundt og pynt med friske jordbær.

Elias' vaniljesukker er ikke det samme som det man finner i melhyllen på supermarkedet. Han har laget sitt eget, og har alltid en stor krukke stående som et bedre alternativ til vanlig sukker i søte drinker. Du kan også lage ditt eget vaniljesukker, for Elias gir deg nemlig oppskriften på det også:

- For å lage vaniljesukker, bare del opp et par vaniljestenger og ha dem i en krukke med vanlig hvitt strøsukker i et par dager. Det hjelper om du rører litt rundt i krukken et par ganger før du bruker sukkeret. Og krukken må ha et lufttett lokk, forklarer Elias.

Jordbær med sukker har aldri hørtes bedre ut...

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.