RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Camilla Flaatten (Mediehuset Nettavisen)

Helt privat med Åge

Sist oppdatert:
- Hun ble som et medlem av bandet, sier Åge Aleksandersen om den unge fotografen som fått dokumentere livet på turné.

CAPPELEN DAMM (SIDE2): Fotojournalist Marthe Amanda Vannebo (22) bestemte seg allerede i 2008 for at hun ønsket å følge regelrett fotsporene til Åge Aleksandersen og Sambandet.

Fikk ja
Etter et par år der hun tok litt bilder av gutta, tenkte Marthe Amanda at det hadde vært veldig gøy å følge dem på turné.

- Jeg hadde store planer, og tenkte at det var en artig idé. Men det var bare det at de involverte ikke visste om planene mine, sier hun lattermildt. Fotografen og Åge deler litt om bildeprosjektet som ble bokprosjektet under høstlanseringen til forlaget Cappelen Damm torsdag formiddag.

64 år gamle Åge bestemte seg for at det var et spennende prosjekt, og bestemte seg for at Marthe Amanda skulle få ja på sin fotoforespørsel. Det ble til boken «Hjemløs». Hun er dermed den første og eneste fotografen som har fått fri tilgang til å observere og dokumenter et heller hektisk og lukket bandmiljø. Bildene ble tatt på turné og er i svart-hvitt. Stemningen er til og ta og føle på, og Åge er godt fornøyde med resultatet.

- Hun ble jo som et medlem av bandet, sier han.

Bildetekstene er skrevet av Åge selv - i håndskrift, noe den velkjente artisten håper folk klarer å tyde. Og tittelen er treffende for artistlivet hans.

- Det er en beskrivelse av livet på veien. Når en er på veien lengter en hjem, og hjemme lengter en etter livet på veien, sier Åge under presentasjonen.

Beskrivelsene er levende skildret i bilder og tekst.

- En får et innblikk i livet vi lever, en ser glede, utmattelse og hvor jævla bra det er, gliser han.

Mye spennende
Cappelen Damm kan skilte med en hel del spennende bøker i høst - blant dem den allerede kritikerroste og splitter nye romanen «De usynlige» av Roy Jacobsen. Handlingen foregår på en øy på Helgelandskysten i tidsrommet 1913 til 1928. Kvinnene på øya lever et ekstremt liv i kamp med en ekstrem natur.

Jubilant Lars Saabye Christensen kommer med en novellesamling og en diktsamling henholdsvis i høst og i desember. Han fyller 60 år 21. september, og det feires behørig med nyutgivelser, egne boknett og store plakater som skal pryde byen. Han hylles også av kjente kollegaer i samleboken «Soiré Saabye».

Hans Olav Lahlum kommer med sin femte krim, denne gangen «Kameleonmenneskene» i august, samt ungdomsromanen «Huset ved havet» i november.

Karin Fossum kommer med sin nye krim; «Carmen Zita og døden» i september.

Les hele bokkatalogen her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere