Gå til sidens hovedinnhold

«Helt vilt! Fy fader! Det er helt utrolig!»

Denne gangen havnet Lionel Messi i skyggen.

PARIS ST. GERMAIN - BARCELONA 2-2:

Det var Lionel Messi som sendte Barcelona i føringen borte mot Paris St. Germain i kvartfinalen av Champions League tirsdag kveld, men det var en annen som stjal oppmerksomheten.

Dani Alves sendte nemlig av gårde en krempasning av de sjeldne da han spilte den lille argentineren fri i litt skrå posisjon.

Den brasilianske backen tok vare på en dårlig klarering fra det franske laget, og brukte utsiden av foten på å slå ballen rundt PSG-forsvaret og fram til Messi. Han satte den i mål på ett touch.

«Fy fader! Vilt! Utrolig!»
På nettsamfunnet Twitter var flere i fyr og flamme etter å ha sett kunstverket fra Alves.

«Pasningen fra Alves til Messi er et eget kapittel. Han skrur ballen på en måte som ville fått en kinesisk bordtennisspiller til å rødme», skrev fotballekspert Lars Tjærnås.

TV 2-ekspert Lars Sivertsen nøyde seg med følgende melding: «Aldeles vill pasning fra Dani Alves. Helt utrolig!».

Tidligere landslagsprofil og utenlandsproff Lars Bohinen fikk også med seg pasningen som den 29 år gamle Barca-backen vartet opp med: «Pasning! Fy fader!», tvitret Bohinen.

Se høydepunktene fra kampen her:

HTML EMBED

Målet til Messi var imidlertid ikke det eneste tirsdag. Zlatan Ibrahimovic scoret for gjestene, mens Xavi scoret på straffe for Barca. Helt på tampen ordnet Blaise Matuidi 2-2.

- Jeg synes uavgjort var fortjent. Vi visste at det var en kamp der motstanderen ville ha ballen mye. Barca er gode til det, og det gjorde som vi ventet, sier PSGs David Beckham ifølge UEFA.

- Vi hadde våre sjanser i første omgang, men tok ikke vare på dem. Hadde vi scoret, kunne dette endt annerledes. Men 2-2 er bedre enn 2-1-tap, sier engelskmannen.

Zlatan Ibrahimovic mener PSG har gode sjanser til avansement.

- Det er slike kamper vi vil spille og har ventet på. Neste kamp på Camp Nou blir sikkert like moro. Vi vil vise hele verden at vi hører hjemme her på dette nivået, sier han til Viasat.

- Som jeg har sagt før, er Lionel Messi en veldig bra spiller , men tar du bort ham, har Barca også mange andre gode spillere. De har fortsatt et godt lag, legger Zlatan til.

Underholdende omgang
Det ble en underholdende første omgang på Parc des Princes, der Barcelona, som ventet, hadde ballen mest.

PSG hadde valgt å bruke superveteran David Beckham fra start i tirsdagens kamp, og den aldrene engelskmannen klarte seg bra, til tross for at tempoet ikke lenger er hva det var.

Allerede etter fem minutter fikk vi kampens første, store sjanse. Javier Pastore fikk tråkket med seg ballen og satte den i stolpen ved siden av Barcelona-keeper Victor Valdes.

I det 16. minutt slo nevnte Beckham et godt frispark og igjen var Pastore frampå. Argentineren fikk hodet på ballen, og Valdes måtte gi en retur, men fanget ballen igjen først.

Like etter var vertene på farten ved Andres Iniesta. Midtbaneeleganten avsluttet bra, men ikke godt nok.

Zlatan Ibrahimovic var også på banen for PSG, og den svenske spissen skapte også noe ugagn i første omgang. Nettkjenning ble det imidlertid ikke på den tidligere Barca-spilleren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Først i det 38. minutt skulle det virkelig bli noe å juble for i Paris. Dani Alves slo en herlig pasning med utsiden av foten til Lionel Messi, og den kortvokste satte ballen i mål med første touch.

Situasjonen oppsto etter at hjemmelaget ikke klarte å klarere en corner fra Xavi godt nok rett før scoringen. Dette ble den eneste scoringen de første 45 minuttene.

Zlatan og straffe
Andre omgang startet med at kampens første målscorer, Lionel Messi, ble byttet ut med Francesc Fabregas. Barcelona-stjernen skal ha pådratt seg en skade i låret.

Dette var faktisk første gang argentineren hadde blitt tatt av banen i en Champions League-kamp siden møtet med Arsenal i mars 2010.

Barcelona fortsatte å skape gode sjanser uten Messi på banen og Alexis Sanchez fikk to gode muligheter til å pynte på resultatet. Spissen hadde imidlertid ikke marginene på sin side.

Også Xavi var nær ved å sende Barcelona opp i 2-0 med et frispark som gikk via muren og like over mål.

Men gjestene klarte ikke sette spikeren i kisten og etter hvert våknet Zlatan Ibrahimovic. Den svenske spissen sørget for en viktig utligning med kun ti minutter igjen å spille i Paris.

Thiago Silva fikk hodet på et frispark og ballen gikk i stolpen. På returen var Zlatan våken og straffet sine gamle lagkamerater nådeløst.

Hjemmelaget satte nå inn en sluttspurt i jakten på et vinnermål, men fikk i stedet straffe imot da Alexis Sanchez gikk i bakken inne i feltet. Xavi satte straffen i mål og ordnet 2-1.

Det så ut til å bli tap for vertene, men helt på tampen dunket Balise Matuidi inn 2-2. Victor Valdes burde imidlertid stoppet skuddet. Returmøtet spilles på Camp Nou 10. april.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser