Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helt vilt i Dyreparken

Foto: (Kristiansand Dyrepark)
Sist oppdatert:
Dyrene i Afrika og Kaptein Sabeltann ga besøksrekord.

I fjor ble det ny besøksrekord i Kristiansand Dyrepark AS for åttende året på rad. Hele 670.746 tok turen innom for å se på sjimpansen Julius og de nyervervede dyrene fra Afrika.

NA24 - din næringslivsavis

Utsolgt Kaptein Sabeltann
Dermed økte billettinntektene med 21 millioner, og bidro til et overskudd etter skatt på 22,3 millioner. Omsetningen hoppet fra 165,4 millioner i 2006 til 192,3 millioner i fjor.

- Billettinntekter per gjest økte med 14,6 prosent, mens salg av mat og produkter økte med 2,6 prosent, skriver styret i årsberetningen.

På kveldstid hjalp det nok også med Kaptein Sabeltann-showet, som ble sett av 65.000 i løpet av 25 sommerkvelder i Parken.

Les også: Kaptein Sabeltann kaprer seg selv

Tror på løve-effekten
- Åpningen av et helt nytt Afrikaområde i år førte til en økt interesse for Dyreparken generelt og løver spesielt. Dette er en effekt vi forventer vil fortsette inn i 2008, skriver styret i årsberetningen.

Kristiansand Dyrepark AS eies av Dyreparken Utvikling AS, som ble stiftet i fjor. Selskapet er en del av flyarvingen Per G. Braathens Braganza AS, og Braathens har vært zooinvestor siden midten av '90-tallet.

Kristiansand Dyrepark betalte 20,88 millioner i konsernbidrag til Dyreparken Utvikling.

- For årene fremover vil selskapet fortsette satsingen på å utvikle tilbudet til gjestene i og utenfor Dyreparken. Konsernets mål er på ulike vis å bidra til økte interesse for Sørlandet som en attraktiv reiselivsdestinasjon, skriver styret i den fyldige årsberetningen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!