*Nettavisen* Nyheter.

Heltemodig Arvesen

Foto: Håvard Solerød (© Procycling.no)

- Vi måtte ofre noen, sier Sky-direktør Scott Sunderland.

11.04.10 21:03

ROUBAIX (procycling.no): Mens kampen mellom sammenlagtfavorittene raste for fullt, sank en utmattet Kurt Asle Arvesen sammen og trillet gjennom Arenbergskogen.

Da hadde 35-åringen allerede levert sitt oppofrende bidrag for at Juan Antonio Flecha skulle få muligheten til å entre podiet under Paris-Roubaix.

- Kurt kjørte i vinden for Flecha i de første 150 kilometerne, så han var helt ferdig. Han gjorde en fantastisk jobb, sier sportsdirektør Scott Sunderland i Team Sky til procycling.no.

Kurt rakk opp hånda
Arvesen valgte selv å bryte løpet i den andre langesonen. Motivasjonen for å «sikre seg» en topp 100-plassering var ikke helt på topp.

- Da vi ankom Arenberg, lå jeg plassert i den første gruppa. Men så begynte jeg å henge med beina. Det hadde nok ikke så mye med dagsformen å gjøre, det var mer et resultat at jeg lå i vinden for kapteinen min hele veien, sier Arvesen til procycling.no.

Les også: - Han ser vi aldri igjen

Han visste det ville bli en tøff dag på jobben, men han nikket bekreftende og bestemte seg for å gjøre den oppgaven skikkelig, da han ble forespurt av lagledelsen i forkant av rittet.

Sportsdirektør Sunderland får ikke fullrost sin gode venn fra dagene i Team CSC nok:

- Flecha fortalte meg hvor mye lettere det gjorde ting for ham. Han kunne kjøre mer avslappet. Kurt vet om alt som må skje underveis, han trakk ham hele veien til Arenberg og slapp ham av i den beste posisjonen der. Dessverre må man ofre en mann til å gjøre en slik jobb, men Kurt rakk opp hånda og utførte oppdraget på en fantastisk måte, roser Sunderland.

- Kjempepodium!
Et par uhell på avgjørende deler av Paris-Roubaix-løypa, ble avgjørende for Sky-laget søndag. Både Matthew Hayman og Michael Barry punkterte i forkant av Fabian Cancellaras avgjørende rykk.

I den perioden var Flecha isolert i 15-mannsbruddet helt fremst. Likevel hadde spanjolen nok krefter til etter hvert å støte vekk fra gruppen. Til slutt fikk han selskap av Thor Hushovd, som også spurtslo spanjolen inne på velodromen i Roubaix.

Les også: Alt for Flecha

3.-plassen var likevel en solid opptur for Arvesen og Sky-laget.

- Et kjempepodium! Det er gode gutter alle sammen, sier Arvesen og tenker på Cancellara, Hushovd og lagkapteinen Flecha.

- Jeg regner med du ikke er overrasket over Fabians styrke?

- Nei, jeg kjenner ham jo godt og vet at ingenting står i veien for ham, når han er fokusert på noe. Det har han vist så mange ganger. Han er i en klasse for seg når det gjelder tempo og harde klassikere som dette. Det han gjør i dag er likevel ekstremt sterkt, med tanke på motvinden underveis, sier Arvesen.

Les mer på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.