*Nettavisen* Nyheter.

Helten ingen vet hvem er

Foto: (Montasje: Scanpix/Daily Mirror)

Banket opp og ranet da han forsøkte å forhindre hærverk

10.08.11 13:34

Mannen ligger livstruende skadet etter at han ble slått og sparket i ansiktet av pøbler i natt. Han er foreløpig ikke identifisert fordi pøblene bak ugjerningen stjal lommeboken og mobiltelefonen hans, melder DailyMirror .

Mannen, som skal være i 40 – 50 årene, forsøkte å forhindre en mobb med bevæpnede tenåringer fra å sette fyr på søppelkasser. Pøblene lot seg ikke prate til fornuft og angrep istedenfor mannen. Han ble slått rett i bakken og ligger nå alvorlig skadd på et sykehus i London.

Beskutt med raketter
Det brutale angrepet i Ealing, West London, skjedde foran en politimann som via sin radio desperat ba om assistanse til å takle den bevæpnede og aggressive mobben.

Politiet som ankom ble bombardert med raketter mens de forsøkte å presse mobben tilbake, slik at de kunne hjelpe det hardt skadde offeret.

Ingen av mannens slektninger er kontaktet, fordi politiet foreløpig ikke har klart å identifisere vedkommende.

Tre butikkeiere drept
I Birmingham ble tre butikkeiere påkjørt og drept fordi de forsøkte å forsvare butikkene sine. Ifølge vitner er ofrene to brødre og en venn som nettopp hadde kommet fra en moské i nærheten. To menn ble erklært døde på stedet etter hendelsen, mens en tredje person døde av skadene på sykehuset kort tid etter.

Opptil 80 personer skal ha vært vitne til hendelsen som har rystet hele London. Når politi og ambulansemannskap ankom utførte flere vitner førstehjelp. Politiet håper så mange vitner som mulig melder seg og forteller sin versjon av hva som skjedde, melder TheTimes.

Plyndret og satt fyr på
I Manchester, Salford, Liverpool, Nottingham og Birmingham har butikker blitt plyndret og satt fyr på. I Liverpool ble det meldt om rasende ungdommer som kastet murstein mot politiet.

Flere hundre maskerte personer jaget bort fotografer og presset tilbake politistyrker.

I Bristol arresterte politiet 19 personer, tre ble pågrepet i Gloucester, mens 109 personer fra områdene Birmingham, Wolverhampton og West Bromwich ble arrestert, melder Sky News.

- Dette er umotivert, meningsløs og helt uberettigede, hensynsløse kriminelle handlinger, sa Paul Scarrott, assisterende politisjef i Nottinghamshire, som ledet operasjonen.

Publiserer bøllebilder fortløpende
Politiet i London, Birmingham og Bristol publiserer pøbelbilder fortløpende. Tabloidavisen TheSun oppfordrer sine lesere til å tipse om navnet på personene som er fotografert mens de stifter branner, plyndrer butikker eller ødelegger eiendom.

- De som har eller planlegger å gå ut og begå voldelige eller kriminelle handlinger bør advares. Vi vil bruke bilder og bevis for å identifisere deg og slik at du må stå til rette for dine handlinger. Vi nekter å tolerere volden vi har sett, sier politisjef Simon Foy i Scotland Yard til avisen.

Les også: Uroen sprer seg til flere byer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.