RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heltene er tilbake

Sist oppdatert:
Noen spillserier nekter å dø selv når utviklerne bak går konk. Heltene er endelig tilbake.

(Spillmagasinet): «Heroes of Might and Magic» har vært en spillserie som har vært høyt elsket blant fansen.

Guide:Finn ditt strategispill.

Flere bilder i bunn av saken.

Den turbaserte spillmåten spillet har lagt opp til, har vært nærmest legendarisk. For deg som ikke helt vet hva det er så kan vi sammenligne det med sjakk. Du gjør dine trekk, så gjør motstanderen sine. Du har en eller flere helter som rekrutterer enheter av forskjellige typer (denne utgaven har svært mange av dem).

Dårlige nyheter

Spillserien har tidligere vært fastlåst i en slags lekefantasi. Nytt av året er en noe mer voksen fantasisetting, som ikke helt fungerer. Dessverre. Det blir bare nesten, både historiemessig og visuelt.

Selve spillbarheten har blitt bedre på flere områder, spesielt på kampsystemet. Dessverre har utviklerne ment at en fullverdig tredimensjonal verden er greia. Noe som fungerer fint når du er i öppna landskap, men ikke når du er nede i huler.

Da må du slite for å i det hele tatt styre dine helter. Synd.

Du trenger også riktig maskin for å kjøre dette. Selv vår nye Dell XPS klarte ikke å kjøre spillet uten at det krasjet på mer enn absolutt minimal grafikksetting.

Lyden er som den har vært før, litt monoton musikk bak og noen enkle lydeffekter. Og elendig skuespillere på stemmene i kuttsekvensene (som ellers muligens er spillets største svakhet).

For fansen

Mye er riktig i denne utgaven av «Heroes», og alle fans av spillserien vil like det. Spesielt etter at man får lastet ned den lovede oppdateringen som skal inneholde de tingene som egentlig skulle ha vært med fra begynnelsen (blant annet map editor), men som ikke ble ferdig i tide.

Det er likevel tvilsomt om spillet får nye fans av denne utgaven, men har du likt «Heroes» før, vil du helt klart like dette.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere