RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helvetesdagen

Sist oppdatert:
Vi ble vekket av spørsmålet «tea or coffee?» mens det fortsatt var bekmørkt. Klokken viser 06.00 og det er tid for walking safari. En hel dag. Dette er helvetsdagen - usikre som vi er på formen sammenlignet med masai-krigerne.

REISEBREV FRA MASAI MARA, DEL 4:

Dag 5:

Første del-mål er «the grodge» som vi nådde etter en liten times gange.

Et utrolig vakkert syn av en elv som munner ut i et stort vannhull. Vakkert, men også farlig. Her kommer både løver, bøfler og elefanter for å drikke.

Opplevelsen gir en følelse av total avhengighet av masai-krigerne. Men vi føler oss likevel 100 % trygge sammen med Dorobo, som er væpnet pil og bue, samt spyd.

Total naturopplevelse
Walking-safarien består egentlig ikke av nærhet til dyrene (og takk for det). Selv om de er der, trenger vi ikke å løpe inn i en sulten leopard. Men safarien er en total naturopplevelse.

Å gå sammen med masai-krigerne – høre deres fortellinger og sanger; de synger og ler konstant - er fantastisk. I tillegg innprenter savannens lys, lyder og lukter seg som bilder i hodet og gjør at man lengter tilbake.

På vår walking safari var den største beholdningen, det nære samværet med masai-krigerne.

Vi gikk i rolig tempo i elleve timer - den lengste naturfagtimen vi har hatt - og den beste!!

Regnvær Bergen verdig
Vi rakk så vidt tilbake til Bushcamp før det bøttet ned.

Den planlagte dusjen ble helt unødvendig, det holdt å stå ute under åpen himmel i noen minutter.

Når det regner i Masai Mara, så vil selv en bergenser føle seg hjemme. Alt man har hørt om tropisk regn og monsun stemmer, det er voldsomt. Absolutt alt blir vått, både truser og sokker. Alle klærne våre ble hengt opp i trærne og det eneste som faktisk var tørt var våtserviettene.

Vi synes dette var nok en opplevelse av Afrika slik det er og tok det med godt humør - til stor begeistring for våre venner - masai-krigerne!

Løvebrøl ved leirbålet
Selv om alt var bløtt klarte masaiene å fyre opp bålet og etter en god middag samlet vi oss nok engang rundt bålet. Dette ble en meget spesiell kveld og natt. Kattedyrene (de store) bruker alle anledninger som naturen bringer til å jage.

Et slik regnvær fører til at antiloper og andre dyr småfryser og samles hutrende under trær (akkurat slik vi gjør når vi løper inn ved regnvær). Dette gir løver, geparder og leoparder et fortrinn de vet å utnytte.

Det tok ikke lang tid etter mørkets frambrudd før vi hørte de første løvebrølene¿

Et løvebrøl høres klart og tydelig på seks til åtte kilometers avstand. Dette var avstanden vi hadde løvene på da vi satt trygge rundt leirbålet sammen med våre sterke og helt rolige masai-krigere.

Vi hadde ikke den samme roen da vi la oss og passet på ikke å helle i oss den siste vinen. Man vil jo nødig stå opp midt på natta for å tisse under de rådende omstendighetene ¿

Vekket av jagende leopard
Klokken 03.00 satt jeg som et spyd i senga med strittende nakkehår. Jeg ble vekket av en jagende og brølende leopard. Når man kan høre denne på åtte kilometers avstand, kan dere jo forestille dere skrekken man har når man er sikker på at beistet er rett utenfor teltåpningen¿

Dette enorme og skremmende scenariet paralyserte oss en halv time. Så tok det slutt.

Da er det herlig å oppdage at man er nødt for å tisse. Jeg kan garantere at teltbardunene ble vannet den natten¿

Dagens nedtur
Det voldsomme regnværet!

Dagens opptur
Regnværet. Opplevelsene som fulgte ville vi ikke vært uten!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere