RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemingways første kjærlighet

Sist oppdatert:
Romantikken blomstrer i "I krig og kjærlighet". Kanskje litt mer enn i Hemingways egne romaner.

Stoffet til filmen er til dels er hentet fra hans selvbiografiske roman " Farvel til våpnene". Regissør Attenborough har også tatt for seg dagbøkene til Agnes von Kurowski (Sandra Bullock), sykepleieren som pleiet Ernest Hemingway (Chris O'Donnell) da han var såret under første verdenskrig.

Hemingway er i ferd med å bære en såret soldat til sanitetsstasjonen, men blir truffet først av en håndgranat og deretter av et kuleskudd. Resultatet et 227 splintsår i leggene og umiddelbar innleggelse på sykehus.

Fascinert av sykepleieren

På sykehuset kan doktor Caracciolo fortelle at det er fare for koldbrann i beinet, og at det beste vil være å amputere. Den unge forfatterspiren vil heller dø. Til alt hell tenner den unge sykepleieren Agnes (Sandra Bullock) et visst håp - hun har hørt om en helt ny behandlingsmetode.

Hemingway blir fullstendig betatt av den uendelig vakre og gode sykepleieren. Dessverre deler doktor Caracciolo hans begeistring.

Den store kjærligheten

Da Ernest Hemingway ble sendt tilbake til USA i januar 1919, erklærte han til familie og journalister at så snart Agnes fulgte etter, ville hun bli Mrs Hemingway. Alt tyder på at Agnes von Kurowsky var den store kjærligheten i forfatterens liv.

Hendelsene i 1919 forandret livene til Agnes og Ernest, og det som skjedde den sommeren var uten tvil Hemingways drivkraft da han skrev sitt mesterverk "Farvel til våpnene" i 1930. Agnes var modell for rollefiguren Catherine Barkley.

Anbefalt alder: 12 år.

På TV 2 julaften klokken 21.05.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere