RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmelig agent redder vinteren

Sist oppdatert:
Nå kan du overta rollen som den hemmelige agenten Sam Fisher som kjemper mot en georgiansk diktator.

Med ”Splinter Cell” ga Ubi Soft oss det beste snikespillet i manns minne. Etter å ha gått sin seiersgang over de større formatene, fikk GBA smake på steken i fjor sommer. Nå er den versjonen å finne på N-Gage.

”Splinter Cell” er fortellingen om en georgiansk diktator og hvordan NSA stopper ham. Skoene du inntar eies av den hemmelige agenten Sam Fisher, og spillets ulike nivåer befinner seg på en rekke forskjellige steder. Selv om utviklerne har lagt sin elsk på tungt bevoktede myndighetsinstallasjoner (noe som i og for seg er naturlig), er det for eksempel et nivå som utspiller seg om bord på en oljerigg.

Prince of Persia + gjemsel
Den større utgaven av spillet ble hyllet som et teknisk mirakel da det dukket opp, og stor spenning knyttet seg derfor til hvordan ”Ubi Soft” ville takle overgangen til et mye mindre format. Alt har gått bra, men faktum er at de to spillene står ganske langt fra hverandre. Der hvor Xbox-/PC-/PS2-/Gamecube-utgaven er avanserte 3d-spill, fremstår de håndholdte utgavene som ”Prince of Persia” med en betydelig andel sniking.

Snikingen begrenser seg riktignok til å gjemme seg i mørke hulrom og holde seg utenfor ulike hindringers (stort sett overvåkningskameraer og vakter) synsrekkevidde. Systemet er kanskje ikke så komplisert, men det gir god underholdningsverdi. Vanskelighetsgraden blir etterhvert ganske høy, og de fleste møtene med en eller flere fiender krever litt smart tenking for å unngå at Sam ender opp som nålepute.

Ikke langvarig
På tross av den til tider relativt høye vanskelighetsgraden, er ikke ”Splinter Cell” et særlig langt spill. Et par ettermiddager og sluttsekvensen ruller. ”N-Gage”-versjonen støtter to spillere på en gang, hvis du er så heldig å finne noen andre med samme minnekort. Det gjorde ikke vi, så hvordan denne modusen virker har vi ikke hatt mulighet til å bedømme. Flerspillermodusen er derfor heller ikke tatt med i den endelige vurderingen.

Grafisk ligger spillet på det jevne med et helt ok detaljnivå og relativt varierte grafiske utrykk. ”Splinter Cell” lider riktignok litt under restriksjonene konsollens skjerm plasserer på et spill. Takket være dens vertikale stilling blir det ofte til at enkelte objekter ikke synes på skjermen (ikke engang ved bruk av Sam sitt nyttige overvåkningskamera). Disse objektene har en stygg uvane for å kunne drepe deg, noe som byr på mer enn en frustrerende situasjon. Lyden og musikken befinner seg også helt på jevne, de verken imponerer eller skuffer.

Litt over midten
Alt i alt er ”Splinter Cell” på N-Gage en tro kopi av det vi så på GBA i sommer. Skjermen skaper et ekstra problem, mens flerspillermodusen antakeligvis veier opp for denne. Likevel er dette en tittel som vil være vel verdt pengene om du er glad i snikespill eller litt roligere action. Den litt ukurante holdbarheten og grafikken er det som hindrer spillet fra å få den nest øverste karakteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere