Gå til sidens hovedinnhold

Hemmelig e-post mellom SU og departementet

Oslo (NTB): Åtte e-poster mellom Sosialistisk Ungdom (SU) og Audun Lysbakkens departement, i forbindelse med tildeling av penger til en undergruppe av SU, ble holdt hemmelig og ikke journalført.

Sist uke svarte Audun Lysbakken (SV) på kritikken rundt tildeling av penger til en organisasjon som på søkertidspunktet var en undergruppe av Sosialistisk Ungdom. Lysbakken la seg langflat og innrømmet feil.

Til Dagbladet sa Lysbakken i går at departementet gjorde feil i prosessen da pengene ikke ble utlyst. Nå viser det seg at ti e-poster, som blant annet dokumenterer utstrakt kontakt mellom Sosialistisk Ungdom (SU) og departementet, aldri ble oppført i postlistene. Først etter at Dagbladet begynte å stille spørsmål om korrespondansen, ble de siste ti dokumentene ført inn i journalen.

- Det var en feil at de ikke ble journalført, men dette er nå rettet opp, sier kommunikasjonsrådgiver i BLD, Helge Skinnes, til Dagbladet.

Åtte av dokumentene er e-poster som har gått mellom SU-topper og departementet. Dokumentene viser at de tidligere SU-toppene Henriette Westhrin og Kirsti Bergstø har hatt tett kontakt med SU om tildelingen.

Leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen (Frp), reagerer sterkt. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?