Hemmelig forlovelsesfilm

Foto: (Scanpix)

TV-innslaget fra det svenske slottet ble filmet i helgen - dager før noen andre visste om forlovelsen.

27.02.09 10:24

(SIDE2): Den svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt fikk beskjed søndag ettermiddag om forlovelsen mellom kronprinsesse Victoria (31) og Daniel Westling (35).

Men det var lenge etter at TV-innslaget var blitt filmet. Et TV-team ble booket inn til anledningen, og de ante ingenting om oppdraget fordi det fra hoffets side var viktig å holde nyheten så strengt hemmelig så lenge som mulig, skriver Expressen. Reinfeldt ble altså informert etter at innspillingen var over.

Det var kongefamilien selv som ønsket å formidle nyheten via en videosnutt der alle fikk sagt litt om begivenheten.

På Youtube
I innslaget røper kong Carl Gustaf nyheten sammen med dronning Silvia og et lykkelig nyforlovet par snakker om sine følelser rundt å endelig få lov til å være sammen «på ordentlig».

Videoen ble lagt ut på det svenske kongehusets sider, sendt til diverse redaksjoner og lagt ut på Youtube for å kunne nå folk i hele verden.

Se klippet her!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Strengt hemmelig
Hemmelighetskremmeriet rundt forlovelsen og et kongelig bryllup har vært enormt hos söta bror. Statsministeren var i det blå helt til han ankom Drottningholm slott søndag ettermiddag.

Informasjonssjef ved hoffet Nina Eldh sier til Expressen at det er ofte slik kommunikasjonen må planlegges rundt de kongelige. Alle de som var involvert i filmingen fikk streng beskjed om å holde informasjonen hemmelig.

Nå blir han prins Daniel
Tirsdag samlet kong Carl Gustaf regjeringen med statsminister Fredrik Reinfeldt i spissen for å meddele at en kongelige forlovelse er inngått mellom kronprinsesse Victoria (31) og Daniel Westling (35).

Les hele saken her

Side2 Match: Finn en prins eller prinsesse!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.