RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmelig SAS-plan

Sist oppdatert:
Hvis SAS-flygerne ikke aksepterer ansettelse i nasjonale selskaper, vil ledelsen i flyselskapet ty til masseoppsigelser og tvangsflytting av flygere, skriver Berlingske Tidende.
Den danske avisen har kommet i besittelse av fortrolige interne SAS-dokumenter. Planen er blitt sendt rundt til en rekke SAS-ledere av den svenske basesjefen Kristian Nyblom, mens de to måneder lange forhandlingene med flygerne pågikk.

Planen inkluderer blant annet datoer for når hver enkelt flyger skal avkreves svar på om de vil gå over i nasjonal ansettelse. Hvis flygerne ikke aksepterer ansettelse i SAS’ nasjonale flyselskaper, venter det dem en «interessant behandling».

Middelalderledelse

– Dette er en selskapsledelse på middelaldernivå hvor trusler anses som eneste anvendelige motivasjonsfaktor. Det bekrefter våre påstander om at ledelsen aldri ønsket en løsning, men kjører etter en plan for å bryte oss ned, sier leder for de danske flygerne, Mogens Holgaard.

Overføringsplanen inneholder tre modeller for oppsigelser med en oppsigelsesperiode på seks måneder. Selv foreslår Kristian Nyblom en modell hvor gjenstridige flygere i oppsigelsesperioden flyr for SAS i henholdsvis Danmark og Sverige. Eventuell motstand mot å utfordre ordren vil resultere i null lønn i den aktuelle perioden.

Myntet på svensker

Administrerende direktør i SAS Danmark Susanne Larsen avviser at planen er myntet på de danske flygerne.

– Den svenske basesjefens planer gjelder de svenske flygerne, og vi har tenkt å gjøre det på en annen måte, sier hun.

SAS-konsernsjef Jørgen Lindegaard sier at han ikke har kjennskap til planen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere