RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmeligheten bak Louvre

Større del av samlingen tilgjengelig og gratis inngang fredagskvelden (!) for unge under 26 har gitt Louvre-museet et kjempeløft.

Louvre-museet opplever riktig gode dager for tiden. Årsaken er at besøket blomstrer og museet stadig vekk blir omtalt i media.

Siden 2001 har besøksantallet gått opp med 2,4 millioner besøkende til nå 7,4 besøkende i løpet av et år.

Ny direktør
Suksessen tilskrives Louvre-sjefen Henri Loyrette, tidligere direktør ved Musée d’Orsay i Paris. Loyrette sørget for å snu folks bilde av et ærverdig museum for eliten til et museum for alle, skriver International Herald Tribune.

To tredjedeler av Louvres besøkende er utlendinger, men også franskandelen har gått opp. Det skyldes blant annet et spesielt studentkort som gir unge under 26 år gratis inngang på museet på fredagskvelden.

I tillegg er 95 prosent av museet nå åpent i hele åpningstiden mot mer selektivt 74 prosent tidligere. Louvre har heller ikke vært redd for å kaste seg på den kommersielle bølgen.

Da Vinci-tur
Loyrette åpnet dørene for innspillingen av «Da Vinci-koden» og spesielle «kodeturer» var allerede i gang før filmen kom ut i kjølvannet av Dan Browns romansuksess. En så stor grad av kommersialisme har blitt kritisert.

I kontrast er langt flere begeistret for Louvres nye innsats for å styrke samlingene og skaffe til veie kulturskatter i samarbeid med respektive lands museer og regjeringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere