RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmeligheten bak Senkveld

Sist oppdatert:
De har stått naken på hver sin holme, brukket armen og kjent på Carolas pupper for å underholde deg hver fredag. Nå er Thomas og Harald tilbake med sesong syv av «Senkveld».

(SIDE2:) Når «Senkveld» starter opp igjen fredag 15. september, er programmet kanskje et av TV 2 sterkeste kort i kampen mot NRKs fredagshegemoni. Seks sesonger med halsbrekkende stunts, konkurranser og populære gjester har gitt de to programlederne markedsandeler på over 50 prosent.

Seersuksess
I snitt fulgte 652.000 seere programmet. Det ga markedsandeler på 43,5 prosent. Til sammenligning hadde vårsesongen i fjor 660.000 seere og andel 40,5 prosent.

Det har også resultert i flere Gullruten-priser, nå sist i mai da Harald fikk for beste mannlige programleder. Trond Kvernstrøm er daglig leder i Monster Entertainment, selskapet som lager «Senkveld». Han er ikke i tvil om hva som er årsaken til suksessen.

- Det er Thomas og Harald det. De er helt unike i den grad at de er 100 prosent profesjonelle i forhold til jobben de skal gjøre. I tilllegg eier de ikke stjernenykker. Det er rett og slett en drøm å jobbe i en redaksjon sammen med dem, sier Kvernstrøm til Side2.

Den kommende sesongen følger Thomas og Harald stort sett suksessoppskriften fra tidligere, men lover litt endringer. Blant annet skal de fjernstyre vanlige folk i stedet for kjendiser og de starter med en serie med dokumentarer som avslører skyggesidene hos de mest uskyldige delene av norsk samfunnsliv. Det er Thomas og Haralds assistent Truls Svendsen, som nå tar steget opp som kritisk reporter.

- Det blir en godtepose med de gode gamle favorittene i bunn også kan du prøve de nye gusjegodisene på toppen, så håper vi at ett par av de blir nye favoritter, fortalte Harald Rønneberg til side2 under TV 2s høstlansering. Og lovet seerne blant annet en vokseseanse a la den i «40 Year Old Virgin»

Se innslaget på Side2-TV

Nakenstunt og store stjerner
I løpet av sesongene har internasjonale stjerner som Robbie Williams, Brian McFadden, Anna Kournikova og Matti Nykänen gjestet Senkveld.

- Jeg tror folk synes det er veldig greit å komme på besøk i programmet, sier Kvernstrøm.

Harald Rønneberg har vært naken ett par ganger, prøvd seg blant annet som jockey, sirkusartist, kulekjører og danser i Fame. Blant de mer minneverdige stuntene er nok hans skihopp i Holmenkollen. Forrige sesong var det konkurrerering mellom Thomas og Harald som stod i fokus.

Bilder fra «Senkveld» kan du se under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere