Hemmeligheten i Fritzls perm

Foto: (AP/Scanpix)

Hva skjuler seg egentlig i Josef Fritzls blå ringperm?

17.03.09 12:11

Josef Fritzls blå ringperm ble verdenskjent da den tiltalte 73-åringen forsøkte å skjule ansiktet bak den på vei inn i rettssalen i St. Pölten mandag.

Også tirsdag benyttet han ringpermen til å skjule ansiktet sitt for verdenspressen – noe som har blitt karakterisert som en feig handling av en rekke forsvarere og psykologer.

Aftonbladet er én av få skandinaviske aviser som har fått lov til å oppholde seg i rettssalen, og kan tirsdag avsløre hva som befinner seg mellom permene.

Fritzls regnskap
Et av arkene er Fritzls kontoutskrift med små kommentarer i margen.

«Penger spandert på Monica», står det på en rad ved siden av beløpet. Hun er en av døtrene som bodde i første etasje sammen med Fritzl og kona Rosemarie.

Fritzl har under avhør forsøkt å fremstille seg som en omtenksom far. Han har blant annet påpekt at han «reddet» livet til den dødssyke datteren Kerstin da han tok henne med til sykehus i Amstetten i april i fjor – noe som var en direkte årsak til at Fritzl-saken ble avslørt.

I tillegg har han hevdet han var svært sjenerøs overfor barna som bodde i første etasje. Det at han nå har med seg kontoutskrifter inn i retten, kan tyde på at Fritzl ønsker å vise fram denne såkalte sjenerøse siden av seg selv.

Rettssaken mot Josef Fritzl startet mandag i den østerrikske byen St. Pölten. 73-åringen erkjente straffskyld for incest, voldtekt, overgrep og frihetsberøvelse.

Men Fritzl nektet skyld for drap og slavehold, som er tiltalepunktene med lengst strafferamme.

Tirsdagen er satt av til Elisabeths vitneforklaring hvor hun forteller om hvordan livet utartet seg i kjellerbunkeren i 24 år.

Les også: Elisabeth forteller om kjellerhelvetet

Videoavhør
Elisabeth skal ikke møte opp personlig i retten, men har allerede avgitt sin forklaring i et elleve timer langt videoavhør som blir avspilt for retten.

Her vil hun fortelle om de gjentatte voldtektene, som er anslått til 3000, som faren gjennomførte under de 24 årene hun var i fangenskap.

Elisabeth vil fortelle hvordan hun til slutt ga opp å kjempe mot faren fordi hun innså at de var hundre prosent avhengig av ham.

Det vil komme fram hvordan Fritzl tok med seg pornovideoer ned i kjelleren og ba datteren om å rekonstruere scenene som utspilte seg på sexfilmene, skriver Daily Mail.

- Fritzl, hvordan kunne du gjøre dette mot ditt eget kjøtt og blod? spurte aktor Christiane Burkheiser under rettssaken mandag.

Fritzl gjorde datteren gravid med syv barn hvor av ett av dem døde like etter fødsel. Tre av barna flyttet opp i første etasje og levde tilsynelatende normale liv med Fritzl og kona Rosemarie.

Mens Stefan, Kerstin og Felix har levd hele livet nede i fangekjelleren uten mulighet til å se dagslys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.