RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmelighetene gutta vil avsløre

Foto: Sean Prior (Getty Images/iStockphoto)
Sist oppdatert:
Disse tingene skulle gutta ønske at du allerede visste.

(SIDE2:) Påstandene nedenfor er hentet fra ulike psykologer som har studert kjønnsroller, ifølge helsenettstedet WebMD

En handyman?
Menn sier ofte at de elsker deg gjennom handlinger. Noen menn foretrekker å uttrykke sine følelser gjennom å gjøre ting istedenfor å si det. Kanskje kjæresten din sier at han elsker deg ved å fikse ting i huset eller leiligheten – alt for å få deg til å ha det bedre.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Liker det seriøse
Menn har et rykte på seg for å være redd for å binde seg, men det viser seg at de tar ekteskapet seriøst. De bruker lenger tid på å forplikte seg til noen, men det er fordi de vil være sikre på at de involverer seg i noe som varer. I en undersøkelse blant gifte menn, viste det seg at 90 prosent ville giftet seg med den samme kvinnen igjen.

Lytter med taushet
Du sier kanskje bekreftende «ja», eller «jeg forstår» når du snakker med noen. Men selv om noen menn ikke gjør det, betyr det ikke at de ikke lytter. Noen foretrekker å lytte i taushet, og tenke over hva det er du sier.

Liker det aktive
Menn synes forholdet styrkes mer av å gjøre aktiviteter sammen, enn av å dele tanker og følelser. For mange så fører heller for eksempel sex og sportsaktiviteter til at han føler seg nærmere sin partner.

Selv om det å gjøre ting sammen er viktig for menn, så har de også et behov for å være alene. Om mannen din liker golf, trene på treningssenter eller andre ting, så oppfordre ham til å drive med dette. Når begge får mer rom til å drive med sine ting, får man også mer overskudd til hverandre.

Hvilken diskusjon?
Kvinner husker oftere negative erfaringer lenger, og kan ha langvarige følelser av stress, angst eller tristhet. Til sammenligning dveler ikke menn lenge over en ubehagelig opplevelse. Så mens du kanskje fortsatt vil snakke om gårsdagens krangel, har kanskje typen allerede glemt hele hendelsen!

Si det!
Menn kan lett overse signaler som forandring i stemmeleie, eller et ansiktsuttrykk. De kan for eksempel slite med å få med seg om en kvinne ser lei seg ut. Hvis du vil at mannen din skal få med seg budskapet – vær direkte.

Sex betyr noe
Det er en myte at menn synes sex bare er sex. For mange menn er sex en viktig del av det å binde seg til en person. Og som mange kvinner, synes menn intimitet er mest tilfredsstillende når de er i et forhold. En årsak er at når man har vært lenge i et forhold så vet man hvordan man skal tilfredsstille hverandre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere