RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmeligheter på reisen

Sist oppdatert:
De som virkelig reiser mye snapper gjerne opp noen fordeler på veien. Noen av dem finner du her.

(SIDE2): Ferieturen kan både bli billigere og mer behagelige om du greier å benytte deg av, og utnytte, noen «hemmeligheter» fra reiseekspertene. Råd og tips som andre sjelden eller aldri får høre om.

Det er det amerikanske reisemagasinet Travel + Leisure (T+L) som har funnet frem til flere knep som kan hjelpe til på turen. Her er noen av godbitene:

  • Bor du lenge på samme hotell, gjerne opp mot en uke, så kan hotellet gjerne gi litt ekstraservice - helt gratis. Dette gjelder ofte spabehandling, måltider og transport.
  • Før kunne man kaste seg på et billig cruise dersom skipene skulle ta turen fra Middelhavet til Karibia eller omvendt. Nå har skipene beveget ut på flere hav og sesongforfyttningene er mange. Selskap som Crystal Cruises, Regent Seven Seas Cruises og Yachts of Seabourn tilbyr billige enveisruter mellom New England og Montreal, fra British Columbia til Alaska og over Stillehavet mellom Los Angeles og Australia.
  • På noen av de beste restaurantene i verden er det nesten umulig å få et bord. Løsningen kan være å dukke opp en halvtime før du selv ønsker å spise og høre om det kanskje er noen som har avbestilt. Alternativt går det an å sende en faks eller e-post til den aktuelle restauranten i forkant av reisen og høre om det er noen avbestillinger i den perioden du er der. Ifølge T+L fungerer dette på plasser som El Bulli i Spania, siden bestillingene gjerne blir gjort et år i forveien på denne restauranten.
  • Lei bilen for noen timer. Ofte er det ikke nødvendig eller lønnsomt å leie en bil for hele dagen. I flere byer i USA er dette en mulighet som flere selskaper tilbyr, men det kommer an på om det er biler tilgjengelig.
  • Rail Europe har samlet togtider fra hele kontinentet, men T+L fant betydelig flere avganger da de søkte rundt på togtider hos de enkelte togselskapene i hvert enkelt land.
  • Unngå køene på vei inn til attraksjonene i Orlando i Florida, for billettene kan du også kjøpe på utvalgte Wal-Marts i området. Slike løsninger finnes ved flere av verdens største opplevelsesparker.
  • Mellom halv fem og halv seks på morgenen og på ettermiddagen kan det være vanskelig å finne en ledig drosje. Det er på denne tiden av døgnet av sjåførene går på og av vakt.
  • På torsdagskvelden er det mye som er gratis i Berlin, mellom seks og ti har nemlig en rekke attraksjoner, galleri og museum åpne dører for alle som vil ta en titt. Hele listen finner du her.
  • Flere søkesider gir deg de beste prisene på fly og hoteller de kan finne, men ofte kan det være aktuelt å søke rundt på nasjonale søkesider om du vil ha et bedre tilbud i det aktuelle landet du skal besøke. Med en lav dollarkurs kan det også være greit å teste ut de mange søkemotorene som opererer fra USA. Får du opp dollar som sluttsummen på et bestilt hotellrom i Paris, så er handelen i utgangspunktet ganske god.
  • Scan dine reisedokument og send dem på e-post til deg selv. Fly- og hotellbekreftelser, pass og førerkort kan du komprimere og lagre digitalt, for så å hente dem opp om de blir borte. Et bedre alternativ enn å ha med en kopi i håndbagasjen.

Les mer om ferie og reise.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere