Det viser et dokument som TV 2 har fått tilgang til.

Dokumentet er skrevet av advokat Geir Moldegård-Eriksen, som ble oppnevnt som anonym forsvarer da Høyesterett skulle avgjøre om de tiltalte i Munch-saken skulle få se den hemmelige avtalen som ble inngått da «Skrik» og «Madonna» kom til rette igjen i 2006.

Innholdet i selve avtalen som ble inngått, er imidlertid fortsatt en stor hemmelighet.

- Vil ramme aktører
Advokaten skriver i dokumentet at han støtter politiets vurdering om at navnet til mannen som leverte tilbake bildene, Toskas venn Imran Saber, må holdes hemmelig av hensyn til liv og helse.

«Imran Saber vil se det som et løftebrudd fra politiets side om hans rolle skulle bli kjent. (...) Politiet vurderer det selv slik at det er stor sannsynlighet for at han vil ramme aktører i politi/påtalemyndighet om hans rolle i saken blir kjent (...) Jeg har lagt vekt på at han flere ganger har blitt dømt for vold også mot offentlige tjenestemenn og at han er anmeldt en rekke ganger for overtredelse av våpenloven og trusler», står det i dokumentet, ifølge TV 2.

Statsadvokat Geir Evanger ønsker ikke å kommentere innholdet i dokumentet.

- Århundrets mildeste dom
Nettavisen kunne i forrige uke fortelle at det var Imran Saber, alias Onkel Skrue, som leverte tilbake Munch-maleriene. Han vil nå trolig kunne kassere inn dusøren som ble utlovet på fire millioner kroner.

Les egen sak: Her er den mytiske «Onkel skrue»

Saber fikk strafferabatt i fjor da han ble dømt til tre års fengsel for for medvirkning til smugling av 100 kilo hasj og heleri av 4,3 millioner kroner. Nokas-millioner som David Toska investerte i narkotikaligaen til sin venn på rømmen, Danny Bungard.

Århundrets mildeste dom» ble «Wonderboy»-dommen mot Saber kalt av de andre forsvarerne. De konstaterte at den svært lave straffepåstanden fra påtalemyndigheten var et takk for at Munch-bildene kom tilbake. Forsvarere har siden den gang kjempet for å få se den hemmelige Munch-avtalen, men altså uten å så langt lykkes.