Gå til sidens hovedinnhold

Henger babyen på veggen

Søstre ville gjøre hverdagen enklere.

(SIDE2:) Mange foreldre har aktive barn som er vanskelig å holde styr på, spesielt når foreldrene må på do eller skal lage mat.

To britiske søstre har nå funnet en løsning, skriver Daily Mail.

Kan ta med seg
Den såkalte Babykeeper Basic gjør det mulig å henge babyen opp på veggen, slik at foreldrene har full kontroll over barnet. Den passer til barn fra seks til 18 måneder og tåler en vekt på opptil 15 kilo.

Det var søstrene Tonja King og Elisa Johnson som fant opp hengesystemet. King har fire barn og Johnson har seks barn, og de hadde problemer med å holde barna på plass.

- Jeg fikk ideen til Babykeeper da det første barnet mitt var omtrent seks måneder og jeg var mye på shopping. Jeg syntes alltid det var vanskelig å vite hvor datteren min var når jeg måtte bruke toalettet eller prøve klær, sier hun til Daily Mail.

Babykeeper-en skal derfor være lett å ta med seg og skal kunne brukes overalt.

Kunne du hengt opp babyen din slik? Diskuter under.

Risikerer hofteskade
Utstyr som dette blir imidlertid ikke anbefalt av ekspertene. På nettsiden International Hip Dysplasia Institute står det - på generelt grunnlag:

- Når babyer bæres, bør hoftene sprike fra hverandre, med støtte til lårene og hoftene bøyd.

De påpeker at i magen ligger babyen i fosterstilling, og leddene bruker flere måneder på å strekkes ordentlig ut etter fødsel.

Hofteleddet består av et leddhode og hofteskålen.

- Hvis hoftene tvinges i en utstrekt posisjon for tidlig, risikerer leddhodet å skade kantene på hofteskålen og gradvis gli ut av hofteskålen. Dette er ikke smertefullt, så det er ikke sikkert det blir oppdaget før de skal lære å gå og kan ende i smertefulle leddsmerter i voksen alder, skriver de.

Fra seks måneders alder reduseres risikoen noe. Risikoen øker dersom hoftene strekkes ut i lange perioder.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene