RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henger etter huden

Sist oppdatert:
Fire kroker perforerer rygghuden på en jente, så løftes hun opp under taket etter ryggen. Vi er på konferanse for såkalte body suspensions i Oslo. Se bildene her.

(SIDE2:) Det er en rolig stemning på Månefisken i Oslo der fjerde utgave av Oslo SusCon, eller Oslo Suspension Convention går av stabelen denne helgen.

De to initiativtakerne i Wings of Desire, Håvve Fjell og Christiane Löfblad, sammen med sitt team av profesjonelle piercere veileder og foredrar for folk som har lyst til å henge i kroker festet i huden.

Hygiene viktig
- Noen av oss har lang erfaring i å henge, andre er kommet for å lære slik at de kan ta med seg kunnskapen hjem, forklarer Håvve Fjell til TV 2 Nettavisen. En benk i det ene rommet desinfiseres og rengjøres grundig før en ung kvinne skal få fire kroker festet mellom skulderbladene.

I disse skal hun heises opp slik at hun til slutt kun henger etter ryggskinnet.

- Det er ekstremt viktig å være nøyaktig. Mange detaljer skal stemme både når det gjelder hygiene, smittefare og infeksjonsfare, forklarer Fjell, mens kvinne får lene seg inntil en kvinnelig piercer mens to andre jobber med ryggen hennes.

Lite blod
Det er forbausende fort gjort, og det blør ikke. Krokene må sitte dypt for å holde kroppsvekten, men ikke for dypt.

- Krokene er selvfølgelig slipt. De skal jo ut igjen, sier Fjell. Både lørdag og søndag er Oslo SusCon åpen for publikum mellom 17 og 20.

- Dette er i utgangspunktet et lukket arrangement, men vi vet mange er nysgjerrige og derfor lar vi publikum få komme og se det vi driver med, sier Fjell.

Kroppskunst
De fleste som deltar på konferansen er både tungt tatovert og piercet. Håvve Fjell sier suspension ofte tiltrekker seg folk som er opptatt av kroppskunst. Samtidig handler det om kroppskontroll og kroppsbeherskelse. Aldersgrense for å henge er 18 år.

- Man kommer ikke rett inn hit og henger, det har skjedd en forberedelse på forhånd, forklarer Fjell.

I rommet ved siden av står to unge jenter. Den ene firer seg opp selv og svinger som en annen Peter Pan rundt i rommet. Til slutt henger hun bare i ryggkrokene.

Den andre heises delvis opp. Først står hun på tærne, så på tåspissene, så mister hun taket i gulvet. Så blir hun uvel. Med en gang heises hun ned, får sitte på en stol og får Fjells fulle oppmerksomhet.

Naturlig rus
- Det hender at folk svimer av, men alle vi som jobber med dette har fullt oppdaterte kurs i førstehjelp, sier Fjell. Han forklarer at å henge gir en naturlig rus. Javisst, er det vondt, men det frigjør også mye adrenalin og endorfiner.

- Men det er klart at dette ikke er for alle, sier kroppsartisten. Når TV 2 Nettavisen forlater lokalet, spretter fremdeles den ene kvinnen mellom veggene, mens det siste vi ser før vi går, er at den andre også letter fra gulvet og denne gang helt bevisst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere