Henger ut Baasland på Twitter

Foto: (Montasje:Scanpix/Twitter)

Forsvarer mener PR-rådgiver morer seg over en medfødt alvorlig sykdom

02.09.10 18:26

Det er to år siden «Baasland-saken» slo ned som en bombe. Bispeparet ble slått personlig konkurs, og biskopen måtte gi fra seg bispestaven.

Torsdag falt dommen mot den bedrageritiltalte biskopsønnen Bjarte Baasland, som spilte bort 55 millioner i løpet av tre år.

Han ble i Borgarting lagmannsrett torsdag dømt til tre år og tre måneders fengsel, som er ni måneder mildere enn tingrettsdommen.

«Et middels syndrom»
«Retten har talt i Bjarte Baasland-saken. Et middels syndrom gir ni måneders strafferabatt», twitret Hans-Christian Vadseth.

Den tidligere sjefredaktøren (47) i Fædrelandsvennen begynte som seniorrådgiver og partner i First House onsdag denne uken.

- Flåsete
Twittermeldingen får forsvareren til Bjarte Baasland, John Christian Elden, til å reagere:

- Det er flåsete og vitner om svært dårlig menneskebehandling å more seg over en medfødt alvorlig sykdom, sier Elden til Nettavisen.

Etter en gentest på Aker Universitetssykehus i sommer, fikk Baasland diagnosen «Velo-Cardio-Facial-Syndrome (VCFS)».

- Direkte feil
Elden avviser også at dette har hatt betydning for at Baasland fikk redusert straff i lagmannsretten:

- Samtidig er det direkte feil idet retten ikke la vekt på sykdommen, men mente straffen uansett var for høy, sier Elden til Nettavisen.

- Presis observasjon
Nettavisen har konfrontert Vadseth med Eldens kommentar.

- Jeg har ikke mer å si til dette enn at jeg mener min observasjon er presis, så den holder jeg fast ved, sier Vadseth til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.