RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henges ut på nett som hundedrapsmenn

BILDE OG NAVN: En rekke personer har likt og videreformidlet bilde og navn tilhørende to personer som det hevdes står bak hundedrapet.
BILDE OG NAVN: En rekke personer har likt og videreformidlet bilde og navn tilhørende to personer som det hevdes står bak hundedrapet.
Sist oppdatert:
Facebook renner over av sinte kommentarer - mens politiet advarer.

Historien om hunden som ble funnet druknet, bundet fast i en sementblokk, har fått dyrevenner over hele landet til å reagere kraftig.

Saken fikk massiv oppmerksomhet i mediene i helga, og dyrevernere gikk til slutt ut med dusør for å finne de skyldige.

På Facebook har diskusjonen om saken gått høylytt det siste døgnet, og natt til mandag ble det lagt ut bilde og fullt navn av to personer som det heves står bak hundedrapet.

Det er en rekke personer som har delt dette, og postene følges ofte med kraftig ordbruk og beskrivelser som lett kan oppfattes som trusler. Det er opprettet en egen Facebook-gruppe for saken, og på denne gruppen diskuteres det hvem de to personene er og hva slags straff de fortjener.

– Når et menneske dreper et dyr på den måten, mener jeg at de skal straffes som om de dreper et menneske, sier en av personene bak gruppen til NRK.

Politiet advarer på sin side mot å spre bildet.

– Jeg vil advare sterkt mot å henge ut navngitte personer og beskylde dem for straffbare forhold. Jeg vil minne om at denne saken er under etterforskning og vi har ikke konkludert enda, sier politiadvokat Jon Granrud til NRK.

Han understreker at det er greit å være mot handlingene, men at det ikke er greit å anklage navngitte personer på denne måten.

Overfor Nettavisen sier Granrud at de har brukt dagen til å avhøre flere navngitte personer som har hatt befatning med hunden, men at de ikke har kommet til noen konklusjon. De venter også på obduksjon av hunden.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere