RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jan Erik Sundøy (Stjørdalens Blad)

Henges ut på rundballer

Sist oppdatert:
Ole Rønning tok livet av en schæferhund som jaget i saueflokken hans. Nå henges han ut på rundballer.

- Det er klart jeg ikke liker dette, sier Ole Rønning i Elvran til Stjørdalens Blad.

- Jeg opplever ikke dette direkte som ærekrenkende. Jeg har mer omtanke for de som har stått for det. På den annen side er dette mobbing i all offentlighet, og jeg ønsker ikke at dette skal gripe om seg slik at andre blir utsatt for dette, sier Ole Rønning.

I aksjon

Det ligger rundballer langs Selbuveien ikke langt fra kapellet i Elvran. For ikke lenge siden fikk disse rundballene en påskrift godt synlig fra vegen. Her sto det «Terje R. hater snøscooterkjøring».

Det var rundballer fra førsteslåtten. Nylig var andreslåtten unnagjort på samme jorde, og nye baller tok plassen foran de fra førsteslåtten. En ny scene, skjerm eller tavle var dukket opp. Og straks var skribenter i aksjon.

Tidlig på morgenen for noen dager så veifarende denne setningen på de ferske rundballene:

«Ole R. hater hunder»

- Det er ikke noen tvil om at denne gang er det jeg som skal rammes, det er jeg som skal i gapestokken, sier Ole Rønning.

- Uheldig

Og vet at han henges ut fordi han i slutten av september tok livet av en schæferhund som jaget i saueflokken hans.

- Det er klart jeg ikke liker dette. Jeg tåler det, men en gang kan det også bli nok. Men først og fremst mener jeg dette er uheldig for hele bygda og det lille samfunnet vi bor i. Denne gang er det meg, hvem blir den neste, spør Ole Rønning.

Som av hensyn til frykt for fortsettelsen nå står fram i denne saken.

- Tar vi ikke dette umiddelbart kan dette eskalere og bli ganske så utålelig. De som gjør dette ser at det går uten reaksjoner verken i lokalsamfunnet eller av myndighetene. Da kan smittefaren være der. Flere fristes. Det blir ikke rundballer nok. Nye tavler eller scener tas i bruk, sier Rønning.

Straffbart
Politiet er allerede involvert i saken. Og har også tatt affære.

- Første gang det ble skrevet på rundballene i Elvran var vi i kontakt med personen det angikk. Han følte seg krenket. Vi snakket med en som kunne kjenne til de som sto bak skriveriene, og hadde håp om at dette ville være første og siste gang, sier Jan Erik Svendsen, etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor.

Men så kommer nye baller og ny uthenging som politiet er ukjent med.

- Hva gjør politiet nå?

- Dette er en sak som krever en anmeldelse eller privat påtale om vi må reagere. På den annen side, vi ønsker også å bidra til å løse konflikter på et så lavt eller tidlig nivå som mulig, sier Svendsen.

Les flere saker i bladet.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere