Gå til sidens hovedinnhold

Hengt ut som «Doktor Pille»

Storm rundt legelisten.no.

Det var kommunelegen i Porsanger, Klemet Somby, som selv oppdaget omtalen av ham på nettstedet. I omtalen, som nå er fjernet etter Somby var i kontakt med ham, sto det blant annet at

han bare var interessert i å få skrevet ut piller, for så å sende pasientene ut igjen så fort som mulig, skriver Ságat.

Somby forteller at han tåler konstruktiv kritikk, men at dette var langt over streken og at han derfor tok kontakt med nettstedet, ifølge Nordlys.

Les mer på Nettavisen:

Useriøst
- Det jeg reagerte på en overskrift der jeg ble omtalt som «Doktor Pille». At jeg var mer opptatt av å skrive ut piller til pasientene, for så å sende dem ut igjen, sier Somby til Ságat .

Han anmodet derfor nettstedet om å fjerne tittelen.

- Men de fjerne hele innlegget. De anså det som useriøst. Det bekymrer meg at folk kan gå på nett og skrive hva som helst om meg, uten at jeg kan forsvare meg, sier porsangerlegen.

Sombys kollega, kommunelege Amund Peder Teigmo i Karasjok , sier dette om nettstedet:

Våkenetter
- Jeg synes denne lista er helt forferdelig, og krenkende mot min person. På det verste er det svært grove påstander mot meg. Dette forårsaker våkenetter. Menneskelig sett er det helt forferdelig å bli hengt ut på dette settet. Selv om jeg er lege, er jeg også menneske, og det er mine menneskelige egenskaper som henges ut. Jeg synes rett og slett at dette er fælt. Det står at jeg er usympatisk og mangler empati. Det står til og med at jeg er lat. Dette er voldsomt krenkende, sier Teigmo, som beskyldes for å skyfle unna pasientene i høyt tempo.

- Leger må tåle å bli evaluert og vurdert. Slik denne siden fremstår, med en moderator som tar bort grums, personlige karakteristikker som går på utseende og familie og andre uvedkommende ting, har ikke Datatilsynet noe problem med dette, sier Datatilsynets informasjonsdirektør, Ove Skåra til avisa.

Les flere saker fra Nordlys.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken