RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hengte opp plakat på butikk med overgreps-anklager

Sist oppdatert:
Navngitt person beskyldt for overgrep mot barn i plakatoppslag.

(NORDLYS.NO): En lapp på oppslagstavlen til Coop Mega i Alta anklagde en navngitt mann for seksuelle overgrep mot barn. På lappen, som NRK gjengir, blir mannen kalt ei rotte, og beskyldt for å ha forgrepet seg på avsenderens 12 år gamle datter, samt å ha befølt en 8-åring.

Lappen ble hengt opp på ei oppslagstavle på Bossekopp senter. Politiet etterforsker saken. Det bekrefter operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt, Helga Berg, overfor Nordlys.

- Uvanlig fremgangsmåte

- Vi har vært på stedet og sikret plakaten som ble hengt opp. Vi har også vært i kontakt med den fornærmede for å høre hva han tenker om det. Vi har avtalt at han anmelder saken på mandag, sier Berg til Nordlys.

Politiet har så langt ikke vurdert innholdet i beskyldningene mot mannen.

- Vi har ikke kommet i gang med etterforskningen i denne saken. Vi har sikret plakaten. Når han kommer for å anmelde saken, er det naturlig at vi spør hva han tror er bakgrunnen for dette, sier hun.

Ærekrenkelse

Overgrepsbeskyldningene vil også bli en del av etterforskningen, ifølge operasjonslederen.

- Vi har ingen ting som tilsier at påstandene stemmer nå. Dette vil bli etterforsket på vanlig måte. Vi vil ha tak i de som har hengt opp dette og høre hva som er bakgrunnen for at plakaten ble hengt opp. Dette er en uvanlig fremgangsmåte, sier hun.

Doktorgradsstipendiat i jus og ekspert på offentlig rett ved Universitetet i Oslo, Anine Kierulf, sier til NRK at det ikke er uproblematisk å henge opp en slik lapp, uavhengig av om innholdet er sant eller ei.

– Det er ikke greit å konstatere noens straffskyld uten at de er dømt. Den lappen er en svært privat opplysning og griper rett inn i privatlivet. Dersom ikke innholdet er sant snakker vi fort om en ærekrenkelse. Selv om formålet er godt så skal vi ikke ha offentlige gapestokker i Norge uten lov og dom, sier Kierulf til NRK.

Les flere saker fra Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere