RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henla gruppevoldtekt

Kvinnen hevdet hun var blitt voldtatt av tre menn. Men saken kommer aldri for retten.

(iBergen.no) Statsadvokaten i Hordaland besluttet 9. april i år å henlegge saken mot de to mennene som var siktet for overgrepene. Den tredje mannen som skal ha deltatt i den påståtte gruppevoldtekten ble aldri identifisert av politiet.

Manglet bevis
- Saken er henlagt på bevisets stilling, sier politiadvokat Britt Meling til iBergen.no.

Meling var ansvarlig jurist på saken og også hun ønsket at saken ble henlagt.

- Avgjørelsen er i tråd med min innstilling til statsadvokaten, sier hun.

- Voldtatt to ganger
Saken ble politianmeldt i slutten av september i fjor av kvinnen selv. Ifølge henne var hun blitt voldtatt ved to forskjellige anledninger i leiligheten til en 22 år gammel mann.

Begge gangene hadde hun vært på Fotballpuben og drukket tett før de to møttes.

Hun skal ha vært sterkt beruset da hun ble tatt med hjem til 22-åringen den første gangen. Der hevder hun å ha blitt voldtatt mens hun kjempet imot den angivelige overgriperen alt hun var i stand til. Naboer skal ha hørt kvinnens fortvilte skrik flere ganger i løpet av natten.

- Inviterte kamerater
Bare to uker senere gjentok historien seg, men denne gangen i langt verre skala. For ifølge kvinnen skal 22-åringen denne gangen også invitert to kamerater med på voldtektene, som foregikk hele natten. Ytterligere én person skal ha vært til stede i leiligheten, men ikke deltatt i overgrepene.

I avhør innrømmet 22-åringen at kvinnen hadde vært hjemme hos ham de aktuelle nettene, men hevdet påstandene om voldtekt var oppspinn. Han avviste også at flere enn ham selv skulle hatt seksuell omgang med kvinnen.

Påstand mot påstand
Det skulle vise seg å bli en vanskelig sak å etterforske for politiet, ettersom den tredje gjerningsmannen ikke var kjent. Og da påstand sto mot påstand, kom tvilen de siktede til gode.

Kvinnens bistandsadvokat ble svært overrasket da hun hørte statsadvokatens beslutning.

- At en så grov sak blir henlagt er veldig overraskende, men jeg skjønte jo hvor det bar hen da jeg så at etterforskningen i lang tid sto helt stille, sier advokat Ada Paulsen.

Klager ikke
Hennes klient skal ha tatt henleggelsen tungt og skjøvet saken fra seg.

- Det hele har vært svært traumatisk for henne og hun orker ikke lenger ha noe med saken å gjøre. Derfor vil vi ikke klage på henleggelsen, sier Paulsen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere