RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henlegger anmeldelse om gruppevoldtekt

Lillestrøm (NTB): Politiet har henlagt anmeldelsen mot fem unge gutter som i sommer ble anmeldt for gruppevoldtekt på Øvre Romerike.

Guttene, som var i alderen 15 til 17 år, ble anmeldt av en 17 år gammel jente. Statsadvokaten har nå konkludert med at det ikke ble begått noe straffbart forhold, skriver rb.no.

Forsvareren til en av de anmeldte guttene, advokat Sverre Næss er sterkt kritisk til politiets håndtering av saken.

- Denne anmeldelsen har skapt store problemer for de fem som ble siktet i saken. Det ble tidlig klart at det dreide seg om en grunnløs anmeldelse av svært unge mennesker. Da er utgangspunktet at forholdet skal være ferdig etterforsket i løpet av seks uker. Nå har det gått over sju måneder og det er meningsløs bruk av tid. Heldigvis skar statsadvokaten gjennom og henla det hele, sier Næss.

Han utelukker ikke at det nå vil bli reist krav om erstatning.

- Det utelukker jeg selvfølgelig ikke. Saken fikk store medieoppslag over hele landet. Det dreier seg her om en alvorlig sak og en falsk anmeldelse, sier Næss. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere