Gå til sidens hovedinnhold

Henlegger voldtektssak mot Strauss-Kahn

Lille (NTB-Reuters): Fransk politi har henlagt etterforskningen av tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn, som var siktet for medvirkning til en gruppevoldtekt i franske Lille.

- Strauss-Kahn er ikke lenger siktet i saken, opplyste en talsmann for påtalemyndigheten tirsdag.

Strauss-Kahn er, sammen med to forretningsmenn og en politisjef, imidlertid fortsatt siktet for hallikvirksomhet i både Frankrike og USA. Den tidligere IMF-sjefen avviser alle anklager.

Politiet innledet etterforskning etter at en belgisk prostituert sa at hun ble tvunget til gruppesex på et hotell i Washington i 2010. Blant dem som var til stede på «festen», var Strauss-Kahn og hans medtiltalte. Kvinnen trakk senere tilbake vitneforklaringen og sa at hun deltok frivillig i handlingen.

Strauss-Kahn trakk seg i fjor som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) etter å ha blitt anklaget for seksuelle overgrep mot en hotellansatt i New York. Strauss-Kahn hevdet at samkvemmet mellom ham og kvinnen som anmeldte ham, var frivillig. Siktelsen ble senere frafalt på grunn av mangel på bevis. Men skandalen kostet ham muligheten til å stille som kandidat i det franske presidentvalget tidligere i år. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot