RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henning Warloe narkodømt

Foto: Høyre (-)
Sist oppdatert:
Men får straffen redusert fra 26 til 18 dager.

Henning Warloe fikk i dag opplest dommen etter at han ble dømt for å ha kjøpt og brukt narkotiske stoffer.

Konklusjonen var at høyrepolitikeren får 18 dagers betinget fengsel og en prøvetid på to år, noe som betyr at han kan slippe å sone.

- Skuffet
I tillegg må han betale en bot på 10.000 kroner og saksomkostninger på 2.000.

- Jeg er svært skuffet og jeg opplever at dommen er i sterk strid med hva jeg mener er det korrekte handlingsforløpet, sier Warloe i en melding.

Anke?
I dommen heter det at "Etter en helhetsvurdering mener retten at ervervene av amfetamin og GHB i perioden sommeren 2011 til mars 2012 ikke kan anses som en mindre betydelig overtredelse, og at det er riktig å straffe tiltalte for overtredelse av straffelovens §162 første ledd.

- Jeg må nå finlese rettens kjennelse sammen med min advokat før vi eventuelt tar stilling til en anke, sier Warloe.

Straffen er med andre ord den samme som han hadde fått dersom han hadde godtatt aktors forslag til tilståelsesdom, en strafferabatt man får på grunn av samarbeid med politiet.

Selv sa Warloe at han ikke ville godta en slik dom fordi han mente straffen fortsatt var for streng.

Warloe ble pågrepet i Oslo i mars i fjor etter at politiet hadde funnet spor av narkotika i leiligheten hans. Selv var Warloe i Bergen da politiet tok seg inn i stortingsleiligheten hans i Oslo, og han ble først pågrepet dagen etter.

Spleiselag
Warloe har hevdet at narkotikaen som dukket opp på fester i stortingsleiligheten hans i Oslo ble anskaffet ved «spleiselag» og har aldri innrømmet tiltalepunkt nummer to, at han skal ha kjøpt narkotika.

Ifølge Høyre-politikeren stod han kun for for mat og alkohol, noen andre tok med narkotika til felles bruk.

Dette tilbakevises av retten, som har brukt meldinger han har sendt til andre brukere på datingnettstedet Gaysir.no, som bevis for å underbygge dette tiltalepunktet.

«På bakgrunn av meldingene legger retten til grunn at tiltalte søkte kontakt med andre nettbrukere ved blant annet å vise til at han hadde narkotika som kunne brukes i forbindelse med seksuelle aktiviteter. Dette tyder på at mengden narktoika han selv eller med andre ervervet ved de ulike anledningene var tilstrekkelig til å dele med andre», heter det i dommen.

Ecstasy
Han innrømmet i avhør at han hadde brukt narkotika i rundt 3 og et halvt år. Første gang var under en sommerferie på Ibiza i 2008, hvor han prøvde ecstasy. Ifølge han selv ble befatningen med narkotika svært sporadisk de neste årene, med cirka et års mellomrom mellom hver gang han prøvde. Så eskalerte bruket.

- Fra sommeren 2011 frem til han ble pågrepet brukte han amfetamin og GHB flere ganger, tidvis så ofte som annenhver uke, heter det i dommen.

En 31-årig venn av Warloe, som ble pågrepet i saken, hadde tilgang til leiligheten og har i avhør innrømmet å ha oppbevart narkotika der. 31-åringen fastholder imidlertid at Warloe ikke har visst noe om dette.

- Jeg har sporadisk testet og brukt ulovlige rusmidler i en periode. Dette er nå for lengst et tilbakelagt stadium i mitt liv, sier Warloe til Nettavisen NA24.

Warloe er i dag rusfri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere