Henrettelse stanset i siste øyeblikk

Foto: HO (AFP)

Henrettelsen av en drapsdømt mann i Texas ble stanset av USAs høyesterett under en time før dødsdommen skulle fullbyrdes onsdag.

25.03.10 06:44

Henry «Hank» Skinner (47) insisterer på at han er uskyldig, og har bedt om at det gjennomføres nye DNA-tester på bevis fra åstedet som kan bevise at han ikke drepte kjæresten sin og hennes to sønner i 1993.

Høyesterett avsa i fjor en kjennelse om at den amerikanske grunnloven ikke gir innsatt rett til å DNA-teste bevis fra åstedet, men i saken som det ikke snakk om dødsstraff. Hans advokat i den opprinnelige rettssaken, som tidligere hadde jobbet som aktor, ba ikke om å DNA-testet bevisene.

Det skal være flere vitner som kaster sterk tvil over hvorvidt det var Skinner som utførte drapene.

Skinner er i dag gift med en fransk kvinne som har engasjert seg i kampen mot bruk av dødsstraff. Frankrikes ambassadør i Washington tok onsdag kontakt med myndighetene i Texas med oppfordring om at henrettelsen av 47-åringen måtte utsettes.

Både Frankrikes president Nicolas Sarkozy og utenriksminister Bernard Kouchner har tidligere uttrykt støtte til Henry Skinners kone, Sandrine Ageorges-Skinner.

Los Angeles Times melder at det nå trolig vil gå flere uker før en ny avgjørelse om Skinners fremtid vil bli tatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.