Gå til sidens hovedinnhold

- Henrettelser i Iran utsatt til lørdag

Teheran (NTB): Den planlagte henrettelsen av ti fanger i Evin-fengselet i Irans hovedstad Teheran er utsatt til lørdag, ifølge menneskerettighetsgruppen Iran Human Rights (IHR).

Gruppen henviser til kilder i Iran. Men dødsdommene er ikke omgjort, det er bare henrettelsene ved henging som skal være utsatt to eller tre dager, skriver gruppen på sin hjemmeside. Henrettelsene skal ha vært planlagt til torsdag.

Ifølge iranske kilder ble broren til en av de dødsdømte, Ashgar Sedighi, arrestert onsdag kveld av iransk etterretningstjeneste. Grunnen skal være at han har gitt intervjuer til internasjonale medier som BBC og Voice of America om de forestående henrettelsene.

Iran Human Rights ber alle regjeringer med forbindelser til Iran forsøke å presse myndighetene til å stoppe henrettelsene. Alle skal være dømt for narkotikaforbrytelser, men IHR mener å ha opplysninger om at flere dommer bygger på tilståelser som er kommet under tortur.

Gruppen oppgir navnene til fem av dem som risikerer henrettelse: Saeed Sedighi (31), Abbas Namaki (39), Hamid Rabiei (31), Muhammad Ali Rabiei (55), Hamid Ali Darvish (44). (©NTB) (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?