RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Byrådserklæringen i Oslo legges fram på Østmarkssetra. Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (Ap) og Lan Marie Nguyen Berg .
Byrådserklæringen i Oslo legges fram på Østmarkssetra. Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (Ap) og Lan Marie Nguyen Berg . Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Henter én milliard i skatt hos næringslivet

Sist oppdatert:
Oslos nye byregjeringssjef planlegger å hente over én milliard kroner i eiendomsskatt fra næringslivet.

Boligskatten er den skatten som er desidert mest omtalt i forbindelse med kommunevalget i Oslo. Den ferske byregjeringssjefen i Oslo, Raymond Johansen (Ap), ga valgløfter om at eiendomsskatten skal finansiere barnehager og eldreomsorg i hovedstaden.

Men eiendomsskatten for privatboliger skal bare finansierer 1,2 milliarder av totalinntekten på 2,6 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Resten skal hentes fra eiendomsskatten på næringsbygg.

- Eiendomsskatt på næringsbygg er ikke noe vi ønsker i en tid preget av usikkerhet. Den vil gjøre det dyrere for alle som driver næringsvirksomhet i byen, sier parlamentarisk nestleder i Høyre, Nikolai Astrup, til avisen.

Mens eiendomsskatten for privatboliger gjelder fra 1. januar 2016, blir eiendomsskatt for næringsbygg innført ett år senere, ettersom eiendommene må takseres først.

Eiendomsskatten på næringsbygg vil ligge på tre promille av takst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere