*Nettavisen* Nyheter.

Henter kreative fra Hei

I desember i fjor hentet Virtual Garden hele den interaktive staben til Hei. Nå ansetter de et av de profilerte teamene også.

20.06.08 11:05

Den siste tiden uken har Hei mistet tre av sine kreative krefter. Tidligere denne uken ble det kjent at Ida Haugen gikk fra jobben som mac-designer i Hei Reklamebyrå til samme stilling i Try. Nå har Hei også mistet det kreative teamet Karl Nystøyl og Marit Bostad.

Tekstforfatter Nystøl og AD Bostad er plukket opp av Virtual Garden, som hevder de har god fart for tiden. Med Nystøl og Bostad i stallen er Virtual Garden tilbake med like mange ansatte som byrået hadde på samme tid i fjor.

Teamet er utdannet ved Westerdals reklameskole, og har jobbet i SLB og Hei siden 2001. Ifølge Nils Petter Nordskar er Karl Nystøyl og Marit Bostad det mange byråledere vil kalle "et prefekt team" å rekruttere i våre dager.

- Marit Bostad og Karl Nystøyl er unge, har noen års byråerfaring, og har flere gode eksempler på at de jobber profesjonelt – både på film, print og web. Samtidig har de fortsatt mye å bevise, hvilket er topp motivasjon til å gjøre gode jobber både for byrået og kundene våre, sier Nordskar.

Det nye teamet er ikke det første som rekrutteres fra Hei! til Virtual Garden. Byrået rekrutterte den interaktive avdelingen til Hei i desember i fjor, og lanserte samtidig Virtual Garden Screenplay. Akkurat det ser Nordskar på som et pluss nå, som byrået har fokus på kombinasjonen TV og Internett. Han viser til at det nye teamet er vant til å jobbe i grenselandet mellom tradisjonell og interaktiv kommunikasjon.

- Vi ser at kombinasjonen TV og Internett blir stadig viktigere – da er det hyggelig for oss å vite at vårt interaktive miljø i Virtual Garden Screenplay tidligere har jobbet sammen i SLB og Hei-miljøet, med nettopp Marit og Karl, sier Nordskar.

De to har tidligere jobbet sammen på prosjekter for Ringnes Lettøl, Rim, Teezer, Solo, Gilde, Joika, BBS og Aftenposten, men hvilke prosjekter Marit og Karl skal jobbe med i Virtual Garden bestemmes i løpet av september – først er planen å løse konkrete oppgaver for Telenor.

Karl Nystøyl er Tekstforfatter og utdannet ved Universitetet i Oslo og Westerdals reklameskole 1998-2001. Han har også bakgrunn som journalist i Vårt Land Marit Bostad er Art Director og utdannet på Westerdals reklameskole 1998-2001. Hun har i tillegg til reklame-utdannelsen også grunnfag i markedskommunikasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.