RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henter penger etter gjennombruddskontrakt

Sist oppdatert:
Det unoterte softwareselskapet Suntail har fredag gjennomført en emisjon, etter å ha fått i havn en gjennombruddskontrakt onsdag
Suntail har hentet inn 2,1 millioner kroner i en emisjon mot eksisterende og nye aksjonærer. Emisjonen gjøres til pari kurs 1 krone, ifølge styreleder Tore Chr. Sviland.

Aksjen omsettes bare sporadisk i det unoterte markedet, men siste omsetning - fredag - var på nettopp 1 krone.

Emisjonen utvider antallet aksjer i selskapet til 10,35 millioner, noe som altså dermed også blir børsverdien.

Det har tidligere vært investert 27 millioner kroner i Suntail, som på toppen av internett-boomen i 2000 blant annet fikk norsk-amerikaneren Alexander Vik og hans selskap Xcelera inn på eiersiden.

Pengene har imidlertid forsvunnet i store utviklingskostnader på selskapets utviklingskonsept for bedrifters intra- og ekstranett, OpenFabric.

I fjor var underskuddet 8,5 millioner kroner av en omsetning på 65.000 kroner.

Det løsner

Men nå kan det begynne å løsne for Suntail. iMarkedet skrev torsdag ( Gjennombruddsavtale for unotert selskap ) om en gjennombruddskontrakt Suntail har fått med det store, britiske engineeringselskapet Morgan Crucible.

Sviland sier til iMarkedet at kontraktssummen er konfidensiell.

Men etter det iMarkedet erfarer fra en sentral kilde kan potensialet i avtalen med Morgan være 350.000 til 400.000 pund, eller rundt 4 millioner kroner, dersom Morgan utnytter avtalen fullt ut.

Suntail skal nå ha en ordrerserve på 5 til 6 millioner kroner, og dermed begynner selskapet, som har slanket seg ned til syv ansatte, å nærme seg breakeven, i alle fall dersom en av flere pilotavtaler blir omgjort til ordinære kontrakter.

- Utfordringen nå er å gå over til å selge til flere kunder, fra å være en organisasjon som har vært veldig fokusert på utvikling, sier Sviland.

- Vi må nok ansette noen flere, sier han. Selskapets driftsorganisasjon sitter i England, utenfor London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere