RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hentet gråtende baby fra parkert, glovarm bil

Foto: Vidar Langeland (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Foreldrene var ikke i nærheten.

Ved 1600-tiden så Vibecke Nygaard (32) på Coop Obs Bygg i Laguneparken i Fana seg nødt til å ta grep.

- Det kom en dame inn i butikken til meg og sa at det satt en baby innelåst i en bil, forteller hun til BA.

- Gråt noe voldsomt
- Jeg løp ut. Bilen sto parkert i parkeringhuset. Med én gang jeg gikk inn dit, hørte jeg at babyen gråt noe voldsomt. Det eneste jeg tenkte på var å få ungen ut av bilen, sier Nygaard.

Hun så at det ene vinduet sto litt åpent og klarte å få hånden innenfor. Dermed klarte 32-åringen også å låse opp døren og få babyen ut.

- Hadde knust meg inn
- Men hvis ikke vinduet hadde vært åpent, hadde jeg knust meg inn. Det var to hunder i bilen også. De bjeffet og det var rett og slett et voldsomt leven. Og enormt varmt, sier Nygaard, som har to barn selv.

- Jeg ble veldig forbanna. Siden jeg har to barn selv, satte jeg meg veldig inn i situasjonen. Jeg tenkte nesten ikke. Jeg bare handlet, sier hun.

Foreldrene var vekk
Foreldrene var ikke så se. Hvor lenge babyen har sittet alene i bilen, er uklart, men ifølge Nygaard og andre vitner på Lagunen var bilen allerede parkert i 1400-tiden.

Hun tok med seg babyen tilbake på arbeidsplassen og tilkalte politiet. Da var klokken blitt nesten 1600.

Foreldre ropt opp på høyttaleranlegg
Politiet bekrefter saken overfor BA.

- Kvinnen åpnet en bil med to hunder og en baby inni. Den hadde stått lenge uten at det var noen voksenperson der. Vi har kontroll på babyen nå, for hun leverte den inn på Coop Bygg, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt til BA.

Babyen er en gutt på fem måneder.

Foreldrene ble ropt opp over høyttaleranlegget på Lagunen mens politiet var på stedet.

- Handlekraftig gjort
- Dette var jo svært handlekraftig gjort. Hvis det er sånn at bilen sto i varmen uten lufting, er ikke det bra, sier Steimler.

Politiet jobbet en stund med å lokalisere foreldrene, samtidig som de etterlyste eier av den aktuelle bilen babyen ble fjernet fra.

Foreldrene hadde vært og spist
Foreldrene på 28 og 35 år hadde vært inne og spist mat mens den fem måneder gamle gutten satt i bilen sammen med familiens to hunder. Det er skrevet en bekymringsmelding til barnevernet.

Nygaard forteller til BA at foreldrene kom, tok med seg babyen og dro fra stedet like etter klokken 1630.

- Jeg er veldig forbanna. Jeg hadde nesten ikke lyst til å gi fra meg ungen. Jeg skulle i alle fall gjerne hatt en alvorsprat med foreldrene, sier hun til BA.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere