*Nettavisen* Nyheter.

Hentet tyske turister opp av sjøen

Fisketur utenfor Farsund endte dramatisk for fire tyskere.

14.10.11 15:25

De fire tyske turistene havnet i sjøen under en fisketur i skjærgården utenfor Farsund fredag formiddag. De fire mennene ble hentet opp etter en redningsaksjon som involverte redningsskøyta «Ægir» og en fiskebåt fra Lindesnes.

To personer er bekreftet å være i god behold, mens situasjonen er uavklart for de to andre.

- Båten med de fire gikk ned. Alle fire ble hentet opp. To av dem er her. De har fått kaffe og en varm dusj. De to andre ble kjørt til sykehus. For disse er situasjonen uavklart, sier lensmann Kåre Undhammer ved Farsund lensmannskontor til Nettavisen klokka 14.

- Sistemann var livløs
Skipper Tor Hugo Johansen på redningsskøyta «Ægir» sier til NRK Sørlandet at den fjerde og siste personen som ble hentet opp var livløs og at det ble iverksatt livreddende førstehjelp på dekket på redningsskøyta.

Han sier at alle de fire hadde redningsvester på seg.

- Det var fire voksne menn i båten. De er alle hentet opp. To av dem var oppegående og ble sendt til lensmannskontoret for å varme seg. To andre er tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet, og situasjonen for disse er uavklart, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til Nettavisen.

Båten ikke funnet
Den 21 fots store båten de fire var om bord i er ikke funnet og ifølge redningsskøytas skipper har den gått ned.

De fire ble funnet klokka 11.50 fredag. To ble plukket opp i redningsskøyta «Ægir», mens to ble tatt opp i en annen båt som kom til stedet. På havna i Farsund ventet ambulanser og helsepersonell.

Redningsskøyta «Ægir» ble sendt ut for å lete da det kom inn melding om at en båt med fire tyskere om bord var i havsnød utenfor Farsund.

Meldte at båten tok inn vann
Overfor Farsunds Avis opplyste mannskapet på «Ægir» at de fikk melding om at båten tok inn vann. Det ble meldt at havaristen skulle ligge rundt en kilometer sør for Katland.

- Båten var søkt og det var fire mann i sjøen. Det var flere båter som var dirigert ut mot søksområdet, og fra «Sjøsprøyt», en fiskebåt fra Lindesnes, ble det oppdaget folk i sjøen. De kjørte opp og tok opp den første. Vi kjørte opp mot posisjonen og lokaliserte tre til, forteller Tor Hugo Johansen, skipper på «Ægir», til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag