*Nettavisen* Nyheter.

Her angriper han barna med kniv

Foto: REUTERS TV (Reuters)

Mann (36), som var preget av dommedagsrykter, skadet 22 barn med kniv.

21.12.12 12:31

Politiet har frigjort overvåkningsbilder av forrige fredags knivangrep på en barneskole i Kina. 22 barn ble skadd da en mann gikk til angrep med en kniv på skolen.

Hendelsen skjedde i den sentrale provinsen Henan.

Politiet sier at gjerningsmannen, Min Yongjun (36), var «preget av rykter om at verden skulle ende».

Overvåkingsbildene ble tatt på innsiden av skoleområdet. 36-åringens angrep ble gjennomført samme dag som Adam Lanza drepte 20 barn og seks voksne på en barneskole i Newtown, USA.

Overskygget av USA-massakren
Kinesiske medier har hatt en bredere dekning av massakren i USA enn de har hatt av knivangrepet i Kina, ifølge The Times. Det har skapt sterke reaksjoner blant kinesiske internettbrukere, som mener knivangrepet belyser et alvorlig samfunnsproblem.

Kinesiske medier har også vist et TV-opptak av angrepet. Opptaket viser livredde og panikkslagne barn som rømmer fra gjerningsmannen. Opptaket viser også gjerningsmannen idet han kutter et barn.

Det var ikke politiet, men lokale innbyggere som stanset angrepsmannen ved å jage ham vekk med feiekoster.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters Tv

Strenge våpenlover i Kina
Kina har opplevd ti angrep på skoler de siste tre årene. Stor sett alle angrepsmennene gikk til angrep med enten kniv, kjøttøks eller hammer. 20 mennesker har blitt drept og 100 skadd i angrepene.

Årsaken til at det brukes kniv framfor skytevåpen, kan være landets strenge våpenkontroll.

- I Kina er våpen veldig strengt regulert. Det har vært en rekke episoder i Kina, og da er det kniv som er brukt, og det er ikke så fatalt med kniv, uttalte voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk til Nettavisen tidligere denne uken.

Kinesiske myndigheter har alltid hatt et problem med å komme med gode forklaringer på hva som er årsaken bak angrepene, og har stort sett sagt det skyldes mentale problemer og andre sosiale forhold.

Les flere urikssaker fra Nettavisen.

Politiet har uttalt at gjerningsmannen i fredagens angrep var preget av dommedagsrykter. Som kjent så er det mange fanatikere som tror at verden ender fredag 21. desember, fordi mayakalenderen slutter.

En allmenn oppfatning er at kalendere begynner på nytt, men ikke alle tror på den forklaringen.

20 prosent tror på dommedag
Kinesiske myndigheter tar dommedagshysteriet på alvor, og har den siste tiden arrestert 450 personer for å ha spredd rykter om verdens ende, skriver Al Jazeera.

Alle dommedagsryktene på Internett har ført til at svært mange kinesere forbereder seg på verdens undergang.

Ifølge en meningsmåling utført av Ipsos, tror 20 prosent av kineserne at dommedag vil falle på fredag. Kina er bare slått av USA og Tyrkia, hvor 22 prosent av befolkningen tror at verden vil ende ved mayakalenderes slutt, ifølge meningsmålingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.