RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ankom kronprinsparet festen til Støre

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lørdag kveld feiret utenriksminister Jonas Gahr Støre sin 50-årsdag - sammen med makteliten.

Rundt hundre av Jonas Gahr Støres venner er ventet i hans private 50-årsfeiring, deriblant statsminister Jens Stoltenberg, Raymond Johansen og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Men gjestene som har fått mest oppmerksomhet, er kronprinsparet. At Gahr Støre har invitert kronprinsparet, har satt i gang debatten om samrøre mellom toppolitikere og kongehuset.

- Folkekongen Olav ville snudd seg i graven
Frps Christian Tybring-Gjedde var blant de første som reagerte da han fikk høre om at kronprinsparet sto på gjestelista.

- Jeg tror folkekongen Olav ville snudd seg i graven av å se kronprinsen og kronprinsessen i det selskapet. Det ville aldri skjedd i hans tid, uttalte Tybring-Gjedde til VG.

Tybring-Gjedde mener kronprinsparet er brikker i Støres maktspill.

- Dette oser av sammenblanding av kongehuset og regjering. Dette er overklassen som samler de mektige til fest, sier han.

Les også: Hvem gavner vennskapet?

- Vennskapet gir mer makt
Nettavisen snakket tidligere med professor i statsvitenskap, Trond Nordby ved Universitetet i Oslo (UiO), der han uttalte at vennskapet med Gahr Støre gir kronprinsparet mer makt.

- De må kunne vanke med hvem de vil, men hvis monarkiet begynner å røre på seg og åle seg fram i gamle maktposisjoner, er det en viss risiko forbundet med slikt vennskap, sier Nordby.

Les mer: - Kronprinsparet åler seg fram

Holder på til klokken to
De største kjendisene uteble utenom kronprinsparet og statsministeren, og ifølge VG var den «røde løperen» et slitt teppe på et par kvadratmeter, og gjestene måtte holde døren selv, og flere hadde også med kaffe på termos.

- Dette er en måte for meg å gi tilbake til mine venner. Jeg vil gjøre det så hyggelig og nært som mulig, sier Støre til pressekorpset.

Til pressefolkene som hadde møtt opp kunne Gahr Støre avsløre at gjestene kunne holde det gående helt til klokken to i natt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere